Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wielkanocne

Czas 15 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sałatka wiosenna - składniki:

1 główka sałaty
pęczek szczypiorku
około 10 sztuk rzodkiewek
2 pomidory średniej wielkości
4 jajka
pół szklanki majonezu (można pół na pól z jogurtem)
sól, pieprz

Sałatka wiosenna - sposób wykonania:

Ta sałatka jest banalnie prosta w wykonaniu a zarazem - bardzo smaczna.
Pasuje idealnie na wielkanocne śniadanie ponieważ zawiera jajka oraz zrobiona jest ze świeżych - właściwie pierwszych wiosennych warzyw.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, po czym obieramy i kroimy w ćwiartki a ćwiartki przekrajamy dodatkowo na pół.
Sałatę myjemy, osuszamy (pierwsze liście najlepiej odrzucić są najbardziej narażone na chłonięcie ewentualnej "chemii"). Następnie sałatę rwiemy na mniejsze kawałki.
Rzodkiewkę myjemy, kroimy w grubsze półplasterki.
Pomidory kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy. Wszystkie warzywa łączymy, dodajemy jajko, doprawiamy majonezem oraz solą i pieprzem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz