Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
wspaniala to malo powiedziane.jest super....
| 2014-05-21 22:42 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wielkanocne

Czas 15 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sałatka wiosenna - składniki:

1 główka sałaty
pęczek szczypiorku
około 10 sztuk rzodkiewek
2 pomidory średniej wielkości
4 jajka
pół szklanki majonezu (można pół na pól z jogurtem)
sól, pieprz

Sałatka wiosenna - sposób wykonania:

Ta sałatka jest banalnie prosta w wykonaniu a zarazem - bardzo smaczna.
Pasuje idealnie na wielkanocne śniadanie ponieważ zawiera jajka oraz zrobiona jest ze świeżych - właściwie pierwszych wiosennych warzyw.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, po czym obieramy i kroimy w ćwiartki a ćwiartki przekrajamy dodatkowo na pół.
Sałatę myjemy, osuszamy (pierwsze liście najlepiej odrzucić są najbardziej narażone na chłonięcie ewentualnej "chemii"). Następnie sałatę rwiemy na mniejsze kawałki.
Rzodkiewkę myjemy, kroimy w grubsze półplasterki.
Pomidory kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy. Wszystkie warzywa łączymy, dodajemy jajko, doprawiamy majonezem oraz solą i pieprzem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz