Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ryba po grecku Tytul
najlepsza ryba po grecku to usmażony filet z dorsza bez panierki(bez skórki rozpada się), dla wygody kupuję mrozona włos...
| 2014-04-24 15:22 |

Zupa gulaszowa zupa gulaszowa
Moje gratulacje, wołowina i 40 min, mięso wołowe potrzebuje czasu na przepyszny aromat, jak za duzo dodasz różnych różni...
| 2014-04-24 14:58 |

Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |






Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Czas 35 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sałatka z zielonych pomidorów na zimę - składniki:

2 kg zielonych pomidorów
2 papryki czerwone
5 cebul


Zalewa:
4 szklanki wody
1 szklanka octu
pół szklanki cukru
3 łyżki soli
10 goździków
10 ziarenek ziela angielskiego
10 ziarenek pieprzu
4 listki laurowe
łyżeczka gorczycy
pół łyżeczki estragonu

Sałatka z zielonych pomidorów na zimę - sposób wykonania:

Przepis na baaardzo smaczną sałatkę z zielonych pomidorów do słoików na zimę. Warzywa myjemy, czyścimy, kroimy (dowolnie byle względnie drobno).
Następnie odciskamy z soku, przekładamy do słoików. Ze składników gotujemy zalewę, gorącą zalewamy warzywa. Pasteryzujemy 15 minut.
Sałatka z zielonych pomidorów jest baaardzo smaczna choć można mieć mały problem ze zdobyciem zielonych pomidorów u?miech
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-03 10:07 Tytul
ja poprosiłam po prostu pana, który ma pole pomidorów, by przywiózł mi zielonych. Nazbierał niedojrzałych i po problemie. Pozdrawiam u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz