Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
wspaniala to malo powiedziane.jest super....
| 2014-05-21 22:42 |






Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Czas 35 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sałatka z zielonych pomidorów na zimę - składniki:

2 kg zielonych pomidorów
2 papryki czerwone
5 cebul


Zalewa:
4 szklanki wody
1 szklanka octu
pół szklanki cukru
3 łyżki soli
10 goździków
10 ziarenek ziela angielskiego
10 ziarenek pieprzu
4 listki laurowe
łyżeczka gorczycy
pół łyżeczki estragonu

Sałatka z zielonych pomidorów na zimę - sposób wykonania:

Przepis na baaardzo smaczną sałatkę z zielonych pomidorów do słoików na zimę. Warzywa myjemy, czyścimy, kroimy (dowolnie byle względnie drobno).
Następnie odciskamy z soku, przekładamy do słoików. Ze składników gotujemy zalewę, gorącą zalewamy warzywa. Pasteryzujemy 15 minut.
Sałatka z zielonych pomidorów jest baaardzo smaczna choć można mieć mały problem ze zdobyciem zielonych pomidorów u?miech
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-03 10:07 Tytul
ja poprosiłam po prostu pana, który ma pole pomidorów, by przywiózł mi zielonych. Nazbierał niedojrzałych i po problemie. Pozdrawiam u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz