Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Pozostałe

Saltimbocca alla romana

Czas 40 minut Porcji 4 Trudność średnie Koszt: do 25 zł

Składniki:

2 cebule
4 łyżki masła
45 dag mrożonego groszku
1/2 szklanki bulionu
sól
biały pieprz
cukier
8 małych cienkich sznycelków cielęcych
8 cienkich plasterków szynki
8 dużych liści szałwii
1/2 szklanki wytrawnego białego wina

Saltimbocca alla romana - sposób wykonania:

1.Cebulę pokroić w piórka. Zeszklić w rondelku na 1/3 masła. Dosypać groszek. Podlać bulionem i dusić 10 minut. Przyprawić solą,pieprzem i cukrem.

2. Mięso opłukać,lekko rozbić. Na każdym sznycelku ułożyć plasterki szynki i listek szałwii, Spiąć wykałaczką. Na koniec sznycelki oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na złoto na połowie pozostałego masła. Wyjąć z patelni.

3. Tłuszcz po smażeniu mięsa rozprowadź winem. Mieszając, dodawać po kawałku pozostałego masła. Sos przyprawić do smaku.

4. Włóż do niego sznycelki, chwilę podgrzewać. Osączyć groszek. Na nim ułożyć mięso i polać sosem. Podawać z ryżem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 31-07-12| Czytano: 15366 razy |komentarz [0]
Saltimbocca alla romana komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz