Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Schab pieczony z pieczarkami

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Schab pieczony z pieczarkami - składniki:

1 kg schabu (może być inne mięsko np. karkówka)
pół kg pieczarek
4 cebule
6-7 ogórków konserwowych
sól, pieprz, majeranek
3 łyżki przecieru pomidorowego
3 łyżki keczupu
pół szklanki zalewy z ogórków
olej do smażenia
mąka do obtoczenia mięsa

Schab pieczony z pieczarkami - sposób wykonania:

Schab pieczony z pieczarkamiFajny sposób na nudny bądź zbyt suchy schab u?miech

Mięso myjemy osuszamy i kroimy na 1 cm plastry. Posypujemy sola i pieprzem, majerankiem, obtaczamy w mące, podsmażamy na oleju i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczarki obieramy, kroimy w plastry, cebule w piórka, krótko dusimy ją z pieczarkami, ogórki kroimy w drobną kostkę.

Sos:
Zalewę z ogórków dokładnie mieszamy z przecierem i keczupem. Na mięso wykładamy pieczarki z cebula i ogórki, zalewamy to wszystko sosem, pieczemy pod przykryciem ok 1h w temperaturze około 180 stopni.

Polecamy również Rolada schabowa

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 22-04-10 | komentarz [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-05-29 15:13 dopieczeni
efekt końcowy smaczny. zgodnie z założeniem mięso soczyste. moje modyfikacje: nie miałem przecieru więc dodałem pomidora pokrojonego w kostkę. jedna myśl po spożyciu-można dać mniej ogorkow bo mocno zaznacza się ich smak w potrawie.równocześnie w piecu piekłem ziemniaki w skórkach ktore wcześnie już wstawiłem.pychota.
polecam.


komentarze Dodaj komentarz