Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Schab pieczony z pieczarkami - składniki:

1 kg schabu (może być inne mięsko np. karkówka)
pół kg pieczarek
4 cebule
6-7 ogórków konserwowych
sól, pieprz, majeranek
3 łyżki przecieru pomidorowego
3 łyżki keczupu
pół szklanki zalewy z ogórków
olej do smażenia
mąka do obtoczenia mięsa

Schab pieczony z pieczarkami - sposób wykonania:

Fajny sposób na nudny bądź zbyt suchy schab u?miech

Mięso myjemy osuszamy i kroimy na 1 cm plastry. Posypujemy sola i pieprzem, majerankiem, obtaczamy w mące, podsmażamy na oleju i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczarki obieramy, kroimy w plastry, cebule w piórka, krótko dusimy ją z pieczarkami, ogórki kroimy w drobną kostkę.

Sos:
Zalewę z ogórków dokładnie mieszamy z przecierem i keczupem. Na mięso wykładamy pieczarki z cebula i ogórki, zalewamy to wszystko sosem, pieczemy pod przykryciem ok 1h w temperaturze około 180 stopni.

Polecamy również Rolada schabowa
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-05-29 15:13 dopieczeni
efekt końcowy smaczny. zgodnie z założeniem mięso soczyste. moje modyfikacje: nie miałem przecieru więc dodałem pomidora pokrojonego w kostkę. jedna myśl po spożyciu-można dać mniej ogorkow bo mocno zaznacza się ich smak w potrawie.równocześnie w piecu piekłem ziemniaki w skórkach ktore wcześnie już wstawiłem.pychota.
polecam.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz