Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |






Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Schab pieczony z pieczarkami - składniki:

1 kg schabu (może być inne mięsko np. karkówka)
pół kg pieczarek
4 cebule
6-7 ogórków konserwowych
sól, pieprz, majeranek
3 łyżki przecieru pomidorowego
3 łyżki keczupu
pół szklanki zalewy z ogórków
olej do smażenia
mąka do obtoczenia mięsa

Schab pieczony z pieczarkami - sposób wykonania:

Fajny sposób na nudny bądź zbyt suchy schab u?miech

Mięso myjemy osuszamy i kroimy na 1 cm plastry. Posypujemy sola i pieprzem, majerankiem, obtaczamy w mące, podsmażamy na oleju i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczarki obieramy, kroimy w plastry, cebule w piórka, krótko dusimy ją z pieczarkami, ogórki kroimy w drobną kostkę.

Sos:
Zalewę z ogórków dokładnie mieszamy z przecierem i keczupem. Na mięso wykładamy pieczarki z cebula i ogórki, zalewamy to wszystko sosem, pieczemy pod przykryciem ok 1h w temperaturze około 180 stopni.

Polecamy również Rolada schabowa
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-05-29 15:13 dopieczeni
efekt końcowy smaczny. zgodnie z założeniem mięso soczyste. moje modyfikacje: nie miałem przecieru więc dodałem pomidora pokrojonego w kostkę. jedna myśl po spożyciu-można dać mniej ogorkow bo mocno zaznacza się ich smak w potrawie.równocześnie w piecu piekłem ziemniaki w skórkach ktore wcześnie już wstawiłem.pychota.
polecam.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz