Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Schab pieczony z pieczarkami

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Schab pieczony z pieczarkami - składniki:

1 kg schabu (może być inne mięsko np. karkówka)
pół kg pieczarek
4 cebule
6-7 ogórków konserwowych
sól, pieprz, majeranek
3 łyżki przecieru pomidorowego
3 łyżki keczupu
pół szklanki zalewy z ogórków
olej do smażenia
mąka do obtoczenia mięsa

Schab pieczony z pieczarkami - sposób wykonania:

Schab pieczony z pieczarkamiFajny sposób na nudny bądź zbyt suchy schab u?miech

Mięso myjemy osuszamy i kroimy na 1 cm plastry. Posypujemy sola i pieprzem, majerankiem, obtaczamy w mące, podsmażamy na oleju i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczarki obieramy, kroimy w plastry, cebule w piórka, krótko dusimy ją z pieczarkami, ogórki kroimy w drobną kostkę.

Sos:
Zalewę z ogórków dokładnie mieszamy z przecierem i keczupem. Na mięso wykładamy pieczarki z cebula i ogórki, zalewamy to wszystko sosem, pieczemy pod przykryciem ok 1h w temperaturze około 180 stopni.

Polecamy również Rolada schabowa

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 22-04-10 | komentarz [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-05-29 15:13 dopieczeni
efekt końcowy smaczny. zgodnie z założeniem mięso soczyste. moje modyfikacje: nie miałem przecieru więc dodałem pomidora pokrojonego w kostkę. jedna myśl po spożyciu-można dać mniej ogorkow bo mocno zaznacza się ich smak w potrawie.równocześnie w piecu piekłem ziemniaki w skórkach ktore wcześnie już wstawiłem.pychota.
polecam.


komentarze Dodaj komentarz