Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Schab w warzywach

Czas 65 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

pół kg schabu
4 cebule
marchewka
pół łyżeczki domowej przyprawy
olej do smażenia
szklanka przecieru pomidorowego
liść laurowy
4 ziarenka ziela angielskiego
1/3 łyżeczki papryki ostrej
3/4 łyżeczki papryki słodkiej
sól, pieprz
3 ząbki czosnku
papryka czerwona
2/3 puszki kukurydzy
garść prażonych orzechów nerkowca

Schab w warzywach - sposób wykonania:

Schab myjemy a następnie kroimy w paski, oprószamy domową mieszanką przypraw (wystarczy sól, pieprz) i odstawiamy.
Cebulę kroimy w półplasterki, marchewkę ścieramy na tarce do warzyw (grube oczka).
Mięso przesmażamy na oliwie (oleju), następnie przenosimy do garnka zaś na patelnię wlewamy pół szklanki wody by wymyć smak, wodę przenosimy do tego samego garnka,na tej samej patelni po uzupełnieniu oleju przesmażamy warzywa po przesmażeniu dodajemy do mięsa, ponownie wymywamy smak za pomocą wody. Do całości dodajemy wszystkie przyprawy oraz przecier pomidorowy. Dusimy 20 minut, po tym czasie dodajemy pokrojoną paprykę czerwoną oraz kukurydzę i czosnek wyciśnięty przez praskę, dusimy kolejne 15 minut. Danie posypujemy orzechami nerkowca.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 12-05-12| Czytano: 21043 razy |komentarz [0]
Schab w warzywach komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz