Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Dziczyzna

Schab z dzika

Składniki:

1 kg schabu
3 cebule
sól, pieprz
bulion
łyżka smalcu


Schab z dzika - sposób wykonania:

Mięso umyj, osusz, wyluzować i pokroić w kawałki, lekko rozbić, przyprawić. Smalec rozgrzać, kawałki zrumienić na silnym ogniu, podlać bulionem dusić. Cebule obrać, pokroić w piórka, zeszklić na tłuszczu, dodać do mięsa. Wszystko razem dusić do miękkości, na koniec doprawić. Natrzeć solą i pieprzem. Na patelni
rozgrzać olej i usmażyć wszystko razem.

Polecamy również : Mięso z dzika duszone w winie
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 09-05-08| komentarz [1]



1 komentarzy


dziczyzna
2008-11-10 17:21

moze byc...

Dodaj komentarz