Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Dania główne >> Dla dzieci

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik domek - składniki:

0,5 kg twarogu
3/4 szklanki cukru pudru
kostka margaryny
kakao (około 2 płaskich łyżek)
rodzynki
4 paczki herbatników tzw. szkolnych (ale nie tych bardzo kruchych)
aromat migdałowy
polewa czekoladowa
ozdoby

Sernik domek - sposób wykonania:

Sernik domek może być wspólnym dziełem z dzieckiem, zwłaszcza dużo radości można mieć przy jego ozdabianiu a przy okazji jest bardzo smaczny.
Twaróg mielimy 2 razy, margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy twaróg i dokładnie mieszamy (aby nie były wyczuwalne grudki). Rodzynki namaczamy we wrzątku i dokładnie odciskamy.
Masę twarogową dzielimy na 2 części - do jednej dodajemy rodzynki i aromat migdałowy (parę kropli), do drugiego kakao (naturalne, nie słodzone!). Na blaszce układamy herbatniki (ja kupiłam kruche i troszkę się łamały ale te zwykłe wiem, że sie sprawdzają), 3 obok siebie, tak by się stykały krótszym bokiem, układamy w ten sposób 5-6 rzędów. Na herbatnikach rozsmarowujemy jasną masę, przykrywamy ją herbatnikami, na herbatniki kładziemy ciemną masę. Kolejnym krokiem jest złożenie sernika, delikatnie chwytamy herbatniki od dołu i złączamy je u góry tak aby powstał trójkąt. Ciasto polewamy polewą czekoladową i ozdabiamy wedle uznania.
Przed skosztowaniem serniki musi poleżeć w lodówce 2-3 godziny (herbatniki muszą zmięknąć).
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-04 13:40 Tytul
pamietam ten smakolyk z dziecinstwa pod nazwa "chatka baby jagi"chodzi za mnajej smak do dzisiaj ale nigdzie nie mogłam znalezc przepisu.nareszcie jest to zabieram sie do pracy.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz