Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Dania główne >> Dla dzieci

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik domek - składniki:

0,5 kg twarogu
3/4 szklanki cukru pudru
kostka margaryny
kakao (około 2 płaskich łyżek)
rodzynki
4 paczki herbatników tzw. szkolnych (ale nie tych bardzo kruchych)
aromat migdałowy
polewa czekoladowa
ozdoby

Sernik domek - sposób wykonania:

Sernik domek może być wspólnym dziełem z dzieckiem, zwłaszcza dużo radości można mieć przy jego ozdabianiu a przy okazji jest bardzo smaczny.
Twaróg mielimy 2 razy, margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy twaróg i dokładnie mieszamy (aby nie były wyczuwalne grudki). Rodzynki namaczamy we wrzątku i dokładnie odciskamy.
Masę twarogową dzielimy na 2 części - do jednej dodajemy rodzynki i aromat migdałowy (parę kropli), do drugiego kakao (naturalne, nie słodzone!). Na blaszce układamy herbatniki (ja kupiłam kruche i troszkę się łamały ale te zwykłe wiem, że sie sprawdzają), 3 obok siebie, tak by się stykały krótszym bokiem, układamy w ten sposób 5-6 rzędów. Na herbatnikach rozsmarowujemy jasną masę, przykrywamy ją herbatnikami, na herbatniki kładziemy ciemną masę. Kolejnym krokiem jest złożenie sernika, delikatnie chwytamy herbatniki od dołu i złączamy je u góry tak aby powstał trójkąt. Ciasto polewamy polewą czekoladową i ozdabiamy wedle uznania.
Przed skosztowaniem serniki musi poleżeć w lodówce 2-3 godziny (herbatniki muszą zmięknąć).
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-04 13:40 Tytul
pamietam ten smakolyk z dziecinstwa pod nazwa "chatka baby jagi"chodzi za mnajej smak do dzisiaj ale nigdzie nie mogłam znalezc przepisu.nareszcie jest to zabieram sie do pracy.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz