Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Sałatka z zupek chińskich Tytul
I masz rację te zupki chińskie to sama chemia i trucizna.Oglądałam kiedyś program na temat tych zupek i innych produktów...
| 2014-11-25 2:15 |

Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |






Strona główna >> Dania główne >> Dla dzieci

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik domek - składniki:

0,5 kg twarogu
3/4 szklanki cukru pudru
kostka margaryny
kakao (około 2 płaskich łyżek)
rodzynki
4 paczki herbatników tzw. szkolnych (ale nie tych bardzo kruchych)
aromat migdałowy
polewa czekoladowa
ozdoby

Sernik domek - sposób wykonania:

Sernik domek może być wspólnym dziełem z dzieckiem, zwłaszcza dużo radości można mieć przy jego ozdabianiu a przy okazji jest bardzo smaczny.
Twaróg mielimy 2 razy, margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy twaróg i dokładnie mieszamy (aby nie były wyczuwalne grudki). Rodzynki namaczamy we wrzątku i dokładnie odciskamy.
Masę twarogową dzielimy na 2 części - do jednej dodajemy rodzynki i aromat migdałowy (parę kropli), do drugiego kakao (naturalne, nie słodzone!). Na blaszce układamy herbatniki (ja kupiłam kruche i troszkę się łamały ale te zwykłe wiem, że sie sprawdzają), 3 obok siebie, tak by się stykały krótszym bokiem, układamy w ten sposób 5-6 rzędów. Na herbatnikach rozsmarowujemy jasną masę, przykrywamy ją herbatnikami, na herbatniki kładziemy ciemną masę. Kolejnym krokiem jest złożenie sernika, delikatnie chwytamy herbatniki od dołu i złączamy je u góry tak aby powstał trójkąt. Ciasto polewamy polewą czekoladową i ozdabiamy wedle uznania.
Przed skosztowaniem serniki musi poleżeć w lodówce 2-3 godziny (herbatniki muszą zmięknąć).
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-04 13:40 Tytul
pamietam ten smakolyk z dziecinstwa pod nazwa "chatka baby jagi"chodzi za mnajej smak do dzisiaj ale nigdzie nie mogłam znalezc przepisu.nareszcie jest to zabieram sie do pracy.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz