Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Sernik gotowany

Czas 65 minut Porcji 10 Trudność średnie Koszt: do 25 zł

Składniki:

pół kg mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia
20 dag cukru pudru
25 dag masła
4 łyżki kwaśnej śmietany

1 i 1/4 kg twarogu zmielonego 3 krotnie na gładką masę
20 dag masła
2 roztrzepane jajka
1 budyń waniliowy
1 łyżka maki ziemniaczanej
1,5 szklanki cukru pudru
łyżka cukru waniliowego

Sernik gotowany - sposób wykonania:

Ciasto:
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia siekamy z masłem, dodajemy cukier i śmietanę, zagniatamy ciasto o gładkiej konsystencji. Ciasto dzielimy na 3 części. Każdą wałkujemy na okrągły placek, przenosimy do tortownicy (każdy oddzielnie)nakłuwamy widelcem i pieczemy 20 minut w 180 stopniach.

Masa serowa.
Masło gotujemy z serem, gdy zabulgocze dodajemy jajka, gdy ponownie zabulgocze dodajemy budyń i mąkę ziemniaczaną (przez sito), mieszamy intensywnie.
Następnie dodajemy 1,5 szklanki cukru pudru i cukier waniliowy, mieszamy bardzo dokładnie, zdejmujemy z ognia. Masą serową przekładamy placki. Ciasto kończy się warstwą serową.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 27-11-10| Czytano: 30953 razy |komentarz [0]
Sernik gotowany komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz