Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wielkanocne

Czas 80 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik na ciemnym spodzie - składniki:

Ciasto
- 200 gram margaryny
- 3 szklanki mąki krupczatki lub tortowej
- 1 szk. cukru
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 żółtka
- 2 łyżki śmietany kwaśnej

Masa serowa:
- 1 kg twarogu /najlepszy jest mielony w wiaderku, ale niekoniecznie/
- 6 białek i 6 żółtek
- półtorej szk. cukru
- budyń śmietankowy
- 250 gram margaryny
kilka kropli olejku waniliowego

Sernik na ciemnym spodzie - sposób wykonania:

Przepis na Sernik na ciemnym spodzie doskonały na Wielkanoc. Wszystkie produkty na ciasto mieszamy ze sobą i zagniatamy, po czym wstawiamy do lodówki.
Mikserem ubijamy masę serową, czyli miksujemy ze sobą margarynę, cukier, Żółtka, stopniowo dodajemy twaróg. Wszystko cały czas ubijamy mikserem. Następnie dodajemy opakowanie budyniu w proszku oraz olejek waniliowy.
6 białek ubijamy na sztywną pianę, którą ręcznie za pomocą łyżki mieszamy z masą serową.
Z lodówki wyciągamy ciasto i wykładamy na natłuszczoną blachę, z tym że cześć zostawiamy na przykrycie wierzchu ciasta. Na ciasto wykładamy masę serową i przykrywamy pozostałym ciastem.
Pieczemy przez około 60 minut w temp. 200 stopni Celsjusza. Pozostawiamy przez 10 minut w lekko uchylonym piekarniku. Gotowe smaczne ciasto na Wielkanoc u?miech)
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz