Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wielkanocne

Sernik na ciemnym spodzie

Czas 80 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik na ciemnym spodzie - składniki:

Ciasto
- 200 gram margaryny
- 3 szklanki mąki krupczatki lub tortowej
- 1 szk. cukru
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 żółtka
- 2 łyżki śmietany kwaśnej

Masa serowa:
- 1 kg twarogu /najlepszy jest mielony w wiaderku, ale niekoniecznie/
- 6 białek i 6 żółtek
- półtorej szk. cukru
- budyń śmietankowy
- 250 gram margaryny
kilka kropli olejku waniliowego

Sernik na ciemnym spodzie - sposób wykonania:

Sernik na ciemnym spodziePrzepis na Sernik na ciemnym spodzie doskonały na Wielkanoc. Wszystkie produkty na ciasto mieszamy ze sobą i zagniatamy, po czym wstawiamy do lodówki.
Mikserem ubijamy masę serową, czyli miksujemy ze sobą margarynę, cukier, Żółtka, stopniowo dodajemy twaróg. Wszystko cały czas ubijamy mikserem. Następnie dodajemy opakowanie budyniu w proszku oraz olejek waniliowy.
6 białek ubijamy na sztywną pianę, którą ręcznie za pomocą łyżki mieszamy z masą serową.
Z lodówki wyciągamy ciasto i wykładamy na natłuszczoną blachę, z tym że cześć zostawiamy na przykrycie wierzchu ciasta. Na ciasto wykładamy masę serową i przykrywamy pozostałym ciastem.
Pieczemy przez około 60 minut w temp. 200 stopni Celsjusza. Pozostawiamy przez 10 minut w lekko uchylonym piekarniku. Gotowe smaczne ciasto na Wielkanoc u?miech)

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 22-04-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz