Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wielkanocne

Czas 80 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik na ciemnym spodzie - składniki:

Ciasto
- 200 gram margaryny
- 3 szklanki mąki krupczatki lub tortowej
- 1 szk. cukru
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 żółtka
- 2 łyżki śmietany kwaśnej

Masa serowa:
- 1 kg twarogu /najlepszy jest mielony w wiaderku, ale niekoniecznie/
- 6 białek i 6 żółtek
- półtorej szk. cukru
- budyń śmietankowy
- 250 gram margaryny
kilka kropli olejku waniliowego

Sernik na ciemnym spodzie - sposób wykonania:

Przepis na Sernik na ciemnym spodzie doskonały na Wielkanoc. Wszystkie produkty na ciasto mieszamy ze sobą i zagniatamy, po czym wstawiamy do lodówki.
Mikserem ubijamy masę serową, czyli miksujemy ze sobą margarynę, cukier, Żółtka, stopniowo dodajemy twaróg. Wszystko cały czas ubijamy mikserem. Następnie dodajemy opakowanie budyniu w proszku oraz olejek waniliowy.
6 białek ubijamy na sztywną pianę, którą ręcznie za pomocą łyżki mieszamy z masą serową.
Z lodówki wyciągamy ciasto i wykładamy na natłuszczoną blachę, z tym że cześć zostawiamy na przykrycie wierzchu ciasta. Na ciasto wykładamy masę serową i przykrywamy pozostałym ciastem.
Pieczemy przez około 60 minut w temp. 200 stopni Celsjusza. Pozostawiamy przez 10 minut w lekko uchylonym piekarniku. Gotowe smaczne ciasto na Wielkanoc u?miech)
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz