Strona główna >> Desery >> Ciasta

Sernik na kruchym spodzie

Czas 50 minut Porcji 12 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

ciasto:
2,5 szklanki mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 kostki masła
pół szklanki cukru
2 jaja
żółtko

Masa budyniowa:
1 lit mleka
2 budynie czekoladowe słodzone


Masa serowa:
pół kg twarogu
1 szklanka cukru
4 jaja
1 opakowanie budyniu bananowego
aromat cytrynowy - kilka kropli

Sernik na kruchym spodzie - sposób wykonania:

Troszkę inny, ciekawy i pyszny sernik czarno-biały na kruchym spodzie. Polecam przepis!
Mąkę mieszamy z proszkiem i siekamy z masłem. Gdy zrobi się kruszonka dodajemy jajka, cukier i żółtko, zagniatamy ciasto gdy stanie się gładkie wałkujemy je i przenosimy do prostokątnej blachy (38x25)wysmarowanej tłuszczem. Ciasto podpiekamy 15 minut w 180 stopniach C (w nagrzanym piekarniku).
Na litrze mleka gotujemy budyń (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Gotowy budyń wylewamy na podpieczone ciasto.
Żółtka miksujemy z cukrem na kogel mogel, dodajemy ser, budyń i aromat, mieszamy. Z białek ubijamy pianę dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Masę serową kładziemy na budyniu. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.



Prześlij przepis

mewa80 | 08-11-11 | Czytano: 12823 razy | komentarzy [0]
Sernik na kruchym spodzie komentarz



Opinie i komentarze na temat Sernik na kruchym spodzie kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Sernik na kruchym spodzie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje