Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Sernik na zimno na jogurcie

Czas 65 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

biszkopt:
pół szklanki cukru
pół szklanki mąki
3 jajka
łyżeczka cukru waniliowego
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka oleju

3 galaretki cytrynowe
2 jogurty (każdy po 250 g)

owoce np winogrona
1 galaretka (najlepiej żółta)

Sernik na zimno na jogurcie - sposób wykonania:

Przepis na sernik na zimno z programu Ewa gotuje. Przygotowujemy biszkopt: żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i cukier waniliowy, dodajemy żółtka i mieszamy.
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Całość dodajemy do piany z białek do której dodajemy też olej. Delikatnie mieszamy za pomocą łyżki aby piana nie opadła. Masę wylewamy na blachę (28 cm) wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Pieczemy około pół godziny w 180 stopniach C.
Gotujemy pół litra wody, rozpuszczamy w niej galaretki. Gdy przestygną dodajemy je do jogurtu i mieszamy do momentu aż dobrze się połącz. Biszkopt przekrawamy na pół, na spód wykładamy część masy, przykrywamy biszkoptem, na to kładziemy resztę masy i ewentualnie owoce. Możemy zalać galaretką przyrządzoną wg przepisu na opakowaniu.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 24-09-11| Czytano: 30215 razy |komentarz [1]
Sernik na zimno na jogurcie komentarz



1 komentarzy

Autor
Tytul
2014-12-28 19:41

to ciasto jest pyszne gorąco polecam

Linia tła strony

Dodaj komentarz