Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Ciasta

Sernik na zimno o smaku mango

Czas 50 minut Porcji 6 Trudność średnie Koszt: do 25 zł

Składniki:

Masa:
38 dag twarogu sernikowego (zmielony)
20 dag mleka skondensowanego z puszki
50ml Sunquicka Mango
1,5 dag żelatyny
25ml gorącej wody
38 dag śmietany 30%

Spód:
10 dag herbatników
5 dag orzechów nerkowca (prażonych i posiekanych)
6 dag masła

Polewa:
25ml Sunquicka Mango
łyżka mąki kukurydzianej
100ml wody
2 mango świeże

Sernik na zimno o smaku mango - sposób wykonania:

Spód: herbatniki drobno pokruszyć a orzechy drobno posiekać, dodać do tego roztopione masło. Dokładnie wymieszac i rozprowadzić na spodzie tyortownicy, wyrównując wierzch łyżką.

Do miski wrzucamy ser oraz mleko skondesowane a i 50 ml Sunquicka Mango - wszystko miksujemy na jednorodną masę.
Żelatyne zalewamy odrobiną wrzątku, studzimy i przestudzoną wlewamy do masy serowej, mieszamy. Śmietanę30% ubijamy i równiez dodajemy do masy serowej, całość mieszmay i wykładamy na przygotowany spód. Wstawiamy do lodówki by stężało.
Mango obieramy i kroimy w cienkie plastry. Wodę, mąkę kukurydziana i 25 ml Sunquicka Mango łączymy, gotujemy aż zgęstnieje i przestudzamy.
Na ciasto wykładamy plastry mango, polewamy polewą.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 26-11-14| Czytano: 5405 razy |komentarz [1]
Sernik na zimno o smaku mango komentarz



1 komentarzy

Autor
Dagmara
2015-05-04 9:19

Sernik wyszedł pyszny. Mango nadaje super smaku, do masy dodałam też pól laski wanilii. Warto eksperymentować.

Linia tła strony

Dodaj komentarz