Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik puszysty z łezką - składniki:

Ciasto:
1 szklanka mąki
3/4 szklanki cukru
3 jajka
1/2 kostki masła
proszek do pieczenia

Masa:
1 kg twarogu
2 całe jajka
4 żółtka
1 szklanka cukru
3 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
2 budynie śmietankowe

Pianka:
4 białka
3/4 szklanki cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej

Sernik puszysty z łezką - sposób wykonania:

Ciasto: 3 żółtka utrzeć z niepełną szklanką cukru, dodać 1/2 kostki stopionego masła, wsypać szklankę mąki z odrobiną proszku do pieczenia, dodać ubitą pianę, wylać na blachę, wstawić do piekarnika (180 stopni) i wyjąć jak się zarumieni.

Masa: 2 całe jajka oraz 4 żółtka i szklankę cukru zmiksować, dodać twaróg, mleko, olej i budynie śmietankowe, zmiksować na gładką masę, wyłożyć ją na ciasto i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Pianę ubić z 4 białek, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną, polać na upieczony sernik i piec dodatkowe 15 minut.

Po wystygnięciu na wierzchu piany powstaną charakterystyczne "łezki".

Smacznego u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [7]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-04-22 18:39 Tytul
zrobilam dokladnie wedlug przepisu i jakas lipa jak narazie ,sernik jest rzadki wogole sie nie scina ,moze jak wystygnie to cos sie zmieni.......chyba zmarnowalam skladniki



Przepisów
Od
Dodano 2011-04-22 18:45 Sernik z łezką
A może miałaś takie kiepskie "składniki", bo mi sernik z tego przepisu wyszedł. Dziś piekłam i polecam.



Przepisów
Od
Dodano 2011-04-22 18:48 sernik
dziwne bo mi zawsze wychodzi. Faktycznie przed pieczeniem masę wręcz się wylewa jest płynna ale po upieczeniu zawsze jest idealnie ścięta.
Proszę poczekać do jutra, powinien zastygnąć (może trzeba nawet włożyć go na noc do lodówki)



Przepisów
Od
Dodano 2011-04-22 18:51 sernik
może to wina twarogu, nie polecam wiaderkowych! oprócz twarogu z biedronki (pakowany po 500 g)w wiaderkach właśnie. Każdy inny jak dla mnie jest beznadziejny.



Przepisów
Od
Dodano 2011-04-23 12:35 Tytul
zapewne wina twarogu tez raz mi nie wyszedł jak kupilam twaróg z wiaderka,pozatym jest pyszny i polecam SMACZNEGO



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-24 15:12 stokrotka
nie potraficie upiec tego sernika a jest pyszny ja go zrobilam i wyszedl



Przepisów
Od
Dodano 2013-12-21 21:05 Tytul
Ten sernik często robię i zawsze mi się udaje jest pyszny.Jednak warto dodać ,,Sernix" w proszku jest idealny....a do piany zamiast mąki ziemniaczanej warto dać kokos jest super..robię go od lat...pozdrawiam wszystkich u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz