Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik puszysty z łezką - składniki:

Ciasto:
1 szklanka mąki
3/4 szklanki cukru
3 jajka
1/2 kostki masła
proszek do pieczenia

Masa:
1 kg twarogu
2 całe jajka
4 żółtka
1 szklanka cukru
3 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
2 budynie śmietankowe

Pianka:
4 białka
3/4 szklanki cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej

Sernik puszysty z łezką - sposób wykonania:

Ciasto: 3 żółtka utrzeć z niepełną szklanką cukru, dodać 1/2 kostki stopionego masła, wsypać szklankę mąki z odrobiną proszku do pieczenia, dodać ubitą pianę, wylać na blachę, wstawić do piekarnika (180 stopni) i wyjąć jak się zarumieni.

Masa: 2 całe jajka oraz 4 żółtka i szklankę cukru zmiksować, dodać twaróg, mleko, olej i budynie śmietankowe, zmiksować na gładką masę, wyłożyć ją na ciasto i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Pianę ubić z 4 białek, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną, polać na upieczony sernik i piec dodatkowe 15 minut.

Po wystygnięciu na wierzchu piany powstaną charakterystyczne "łezki".

Smacznego u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [7]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-04-22 18:39 Tytul
zrobilam dokladnie wedlug przepisu i jakas lipa jak narazie ,sernik jest rzadki wogole sie nie scina ,moze jak wystygnie to cos sie zmieni.......chyba zmarnowalam skladniki



Przepisów
Od
Dodano 2011-04-22 18:45 Sernik z łezką
A może miałaś takie kiepskie "składniki", bo mi sernik z tego przepisu wyszedł. Dziś piekłam i polecam.



Przepisów
Od
Dodano 2011-04-22 18:48 sernik
dziwne bo mi zawsze wychodzi. Faktycznie przed pieczeniem masę wręcz się wylewa jest płynna ale po upieczeniu zawsze jest idealnie ścięta.
Proszę poczekać do jutra, powinien zastygnąć (może trzeba nawet włożyć go na noc do lodówki)



Przepisów
Od
Dodano 2011-04-22 18:51 sernik
może to wina twarogu, nie polecam wiaderkowych! oprócz twarogu z biedronki (pakowany po 500 g)w wiaderkach właśnie. Każdy inny jak dla mnie jest beznadziejny.



Przepisów
Od
Dodano 2011-04-23 12:35 Tytul
zapewne wina twarogu tez raz mi nie wyszedł jak kupilam twaróg z wiaderka,pozatym jest pyszny i polecam SMACZNEGO



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-24 15:12 stokrotka
nie potraficie upiec tego sernika a jest pyszny ja go zrobilam i wyszedl



Przepisów
Od
Dodano 2013-12-21 21:05 Tytul
Ten sernik często robię i zawsze mi się udaje jest pyszny.Jednak warto dodać ,,Sernix" w proszku jest idealny....a do piany zamiast mąki ziemniaczanej warto dać kokos jest super..robię go od lat...pozdrawiam wszystkich u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz