Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Sernik w cieście kakaowym

Czas 65 minut Porcji 12 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik w cieście kakaowym - składniki:

3 szklanki mąki
kostka masła lub margaryny
1 jajko
1 szklanka cukru pudru
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia

masa serowa:
1,2 kg sera
5 jaja
pół kostki margaryny
1,5 szklanki cukru
1 budyń waniliowy

Sernik w cieście kakaowym - sposób wykonania:

Sernik w cieście kakaowymBardzo smaczny sernik w kruchym, kakaowym cieście.
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia siekamy z masłem, wbijamy jajko, dodajemy cukier i kakao, zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy na godzinę (minimum) do zamrażalnika. Ciasto możemy również przygotować dzień wcześniej.
Ser mielimy 3 razy.Margarynę ucieramy z żółtkami i cukrem, dodajemy po łyżce sera, wsypujemy budyń wciąż ucierając, na koniec do sera dajemy piane ubitą z białek, mieszamy za pomocą łyżki.
Połowę ciasta rozwałkowujemy, przenosimy na formę do ciasta(tradycyjna prostokątna). Formę wcześniej wylepiamy papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy masę serową, na masę tarujemy (na grubych oczkach) pozostałą część ciasta.
Ciasto pieczemy godzinę w 180 stopniach (z termoobiegiem w 170).

  • Currently 4.00/5

4.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 12-01-11 | komentarz [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-01-12 19:03 martaaa
robie taki sernik jest pyszny !! xD

mynszu
mynszu
Przepisów 1
Od 2012-03-13 15:47
Dodano 2012-03-13 15:50 pycha!
Robiłam ten serniczek już 3 razy. Za każdym razem wychodzi i za każdym razem jest przepyszny!


komentarze Dodaj komentarz