Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 65 minut Porcji 12 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik w cieście kakaowym - składniki:

3 szklanki mąki
kostka masła lub margaryny
1 jajko
1 szklanka cukru pudru
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia

masa serowa:
1,2 kg sera
5 jaja
pół kostki margaryny
1,5 szklanki cukru
1 budyń waniliowy

Sernik w cieście kakaowym - sposób wykonania:

Bardzo smaczny sernik w kruchym, kakaowym cieście.
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia siekamy z masłem, wbijamy jajko, dodajemy cukier i kakao, zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy na godzinę (minimum) do zamrażalnika. Ciasto możemy również przygotować dzień wcześniej.
Ser mielimy 3 razy.Margarynę ucieramy z żółtkami i cukrem, dodajemy po łyżce sera, wsypujemy budyń wciąż ucierając, na koniec do sera dajemy piane ubitą z białek, mieszamy za pomocą łyżki.
Połowę ciasta rozwałkowujemy, przenosimy na formę do ciasta(tradycyjna prostokątna). Formę wcześniej wylepiamy papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy masę serową, na masę tarujemy (na grubych oczkach) pozostałą część ciasta.
Ciasto pieczemy godzinę w 180 stopniach (z termoobiegiem w 170).
  • Currently 4.00/5

4.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-01-12 19:03 martaaa
robie taki sernik jest pyszny !! xD

mynszu
mynszu
Przepisów 1
Od 2012-03-13 15:47
Dodano 2012-03-13 15:50 pycha!
Robiłam ten serniczek już 3 razy. Za każdym razem wychodzi i za każdym razem jest przepyszny!


kulinarne przepisy Dodaj komentarz