Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 85 minut Porcji 10 Trudność trudne Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik wiedeński na spodzie - składniki:

Spód:
1 i pół szklanki mąki pszennej
4 i pół łyżki cukru
15 dag masła
1 cukier waniliowy

Masa serowa:
90 dag twarogu (dobry jakościowo, nie może być zbyt kwaśny i chudy)
10 żółtek
10 dag płynnego miodu
10 łyżek cukru pudru
10 łyżek mąki pszennej
8 łyżeczek mąki ziemniaczanej
450 ml mleka
12 białek
pół szklanki cukru

Sernik wiedeński na spodzie - sposób wykonania:

Bardzo puszysty sernik wiedeński na kruchym spodzie.
Masło siekamy z mąką, dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy ciasto. ciasto chłodzimy pół godziny w lodówce po czym wylepiamy nim blaszkę, nakłuwamy je widelcem i pieczemy 15 minut w 190 stopniach.
Twaróg mielimy 3 krotnie, ucieramy z żółtkami, dodajemy masło oraz obydwie mąki i wlewamy mleko, mieszamy. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, na koniec dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy za pomocą łyżki.
Masę wykładamy na podpieczony spód. Sernik pieczemy około godziny w 180 stopniach C ( w tym czasie nie otwieramy piekarnika), po czym uchylamy drzwiczki piekarnika i zostawiamy sernik na około 30 minut (nie lubi gwałtownej zmiany temperatury).
Gotowe ciasto po przestudzeniu polewamy polewa lub posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz