Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 85 minut Porcji 10 Trudność trudne Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik wiedeński na spodzie - składniki:

Spód:
1 i pół szklanki mąki pszennej
4 i pół łyżki cukru
15 dag masła
1 cukier waniliowy

Masa serowa:
90 dag twarogu (dobry jakościowo, nie może być zbyt kwaśny i chudy)
10 żółtek
10 dag płynnego miodu
10 łyżek cukru pudru
10 łyżek mąki pszennej
8 łyżeczek mąki ziemniaczanej
450 ml mleka
12 białek
pół szklanki cukru

Sernik wiedeński na spodzie - sposób wykonania:

Bardzo puszysty sernik wiedeński na kruchym spodzie.
Masło siekamy z mąką, dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy ciasto. ciasto chłodzimy pół godziny w lodówce po czym wylepiamy nim blaszkę, nakłuwamy je widelcem i pieczemy 15 minut w 190 stopniach.
Twaróg mielimy 3 krotnie, ucieramy z żółtkami, dodajemy masło oraz obydwie mąki i wlewamy mleko, mieszamy. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, na koniec dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy za pomocą łyżki.
Masę wykładamy na podpieczony spód. Sernik pieczemy około godziny w 180 stopniach C ( w tym czasie nie otwieramy piekarnika), po czym uchylamy drzwiczki piekarnika i zostawiamy sernik na około 30 minut (nie lubi gwałtownej zmiany temperatury).
Gotowe ciasto po przestudzeniu polewamy polewa lub posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz