Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 115 minut Porcji 10 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik z rosą - składniki:

Ciasto biszkoptowe:
20 dag mąki
10 dag cukru pudru
15 dag masła
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka

Masa serowa:
1,5 kg twarogu
5 żółtek
2 jajka
1 szklanka oleju
rodzynki
pół szklanki śmietany
1,5 szklanki cukru kryształu
2 budynie śmietankowe
1 cukier waniliowy

Wierzch:
5 białek
3 łyżki cukru

Sernik z rosą - sposób wykonania:

Przepis wypróbowany wielokrotnie, przy okazji różnych świąt i innych okoliczności. Sernik rozpływa się w ustach, jest bardzo delikatny.

Ciasto:
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka oraz mąkę z wymieszanym w niej proszkiem do pieczenia.
Na koniec ubijamy z białek pianę i delikatnie mieszamy ją z ciastem.
Ciasto wylewamy do blaszki prostokątnej. [Posypujemy delikatnie kakao.

Masa serowa:
Ser miksujemy z pozostałymi składnikami na gładką masę.
Powstałą masę serową wylewamy na ciasto. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 200 stopni C.
Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier.
Podpieczony placek posypujemy kakao i wylewamy na to ubitą pianę. Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [4]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-11-06 12:43 me
sernik całkiem dobry, ogólnie POLECAM!



Przepisów
Od
Dodano 2010-12-22 16:59 gosc
ktory przepis jest prawdziwy bo ma pani pierwszy z innymi skladnikami a wyglada na zdjeciu tak samo....



Przepisów
Od
Dodano 2010-12-22 17:11 sernik
oba są prawdziwe u?miech i oba podobnie wyglądają. Różnica jest nieznaczna w wykonaniu i składnikach-efekt podobny, osobiście mi pasuje bardziej sernik z łezką. Ale naprawdę różnica nie jest znaczna, sernik jest delikatny i puszysty, super!



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-08 10:51 Tytul
tez mam ten przepis ale rosa nie wyszla za długo był w piekarniku ,mi osobiście dopiero za 3 razem wyszla rosa no ale to jest cały efekt tego ciasto .Smacznego


kulinarne przepisy Dodaj komentarz