Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 115 minut Porcji 10 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik z rosą - składniki:

Ciasto biszkoptowe:
20 dag mąki
10 dag cukru pudru
15 dag masła
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka

Masa serowa:
1,5 kg twarogu
5 żółtek
2 jajka
1 szklanka oleju
rodzynki
pół szklanki śmietany
1,5 szklanki cukru kryształu
2 budynie śmietankowe
1 cukier waniliowy

Wierzch:
5 białek
3 łyżki cukru

Sernik z rosą - sposób wykonania:

Przepis wypróbowany wielokrotnie, przy okazji różnych świąt i innych okoliczności. Sernik rozpływa się w ustach, jest bardzo delikatny.

Ciasto:
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka oraz mąkę z wymieszanym w niej proszkiem do pieczenia.
Na koniec ubijamy z białek pianę i delikatnie mieszamy ją z ciastem.
Ciasto wylewamy do blaszki prostokątnej. [Posypujemy delikatnie kakao.

Masa serowa:
Ser miksujemy z pozostałymi składnikami na gładką masę.
Powstałą masę serową wylewamy na ciasto. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 200 stopni C.
Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier.
Podpieczony placek posypujemy kakao i wylewamy na to ubitą pianę. Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [4]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-11-06 12:43 me
sernik całkiem dobry, ogólnie POLECAM!



Przepisów
Od
Dodano 2010-12-22 16:59 gosc
ktory przepis jest prawdziwy bo ma pani pierwszy z innymi skladnikami a wyglada na zdjeciu tak samo....



Przepisów
Od
Dodano 2010-12-22 17:11 sernik
oba są prawdziwe u?miech i oba podobnie wyglądają. Różnica jest nieznaczna w wykonaniu i składnikach-efekt podobny, osobiście mi pasuje bardziej sernik z łezką. Ale naprawdę różnica nie jest znaczna, sernik jest delikatny i puszysty, super!



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-08 10:51 Tytul
tez mam ten przepis ale rosa nie wyszla za długo był w piekarniku ,mi osobiście dopiero za 3 razem wyszla rosa no ale to jest cały efekt tego ciasto .Smacznego


kulinarne przepisy Dodaj komentarz