Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 115 minut Porcji 10 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik z rosą - składniki:

Ciasto biszkoptowe:
20 dag mąki
10 dag cukru pudru
15 dag masła
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka

Masa serowa:
1,5 kg twarogu
5 żółtek
2 jajka
1 szklanka oleju
rodzynki
pół szklanki śmietany
1,5 szklanki cukru kryształu
2 budynie śmietankowe
1 cukier waniliowy

Wierzch:
5 białek
3 łyżki cukru

Sernik z rosą - sposób wykonania:

Przepis wypróbowany wielokrotnie, przy okazji różnych świąt i innych okoliczności. Sernik rozpływa się w ustach, jest bardzo delikatny.

Ciasto:
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka oraz mąkę z wymieszanym w niej proszkiem do pieczenia.
Na koniec ubijamy z białek pianę i delikatnie mieszamy ją z ciastem.
Ciasto wylewamy do blaszki prostokątnej. [Posypujemy delikatnie kakao.

Masa serowa:
Ser miksujemy z pozostałymi składnikami na gładką masę.
Powstałą masę serową wylewamy na ciasto. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 200 stopni C.
Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier.
Podpieczony placek posypujemy kakao i wylewamy na to ubitą pianę. Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [4]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-11-06 12:43 me
sernik całkiem dobry, ogólnie POLECAM!



Przepisów
Od
Dodano 2010-12-22 16:59 gosc
ktory przepis jest prawdziwy bo ma pani pierwszy z innymi skladnikami a wyglada na zdjeciu tak samo....



Przepisów
Od
Dodano 2010-12-22 17:11 sernik
oba są prawdziwe u?miech i oba podobnie wyglądają. Różnica jest nieznaczna w wykonaniu i składnikach-efekt podobny, osobiście mi pasuje bardziej sernik z łezką. Ale naprawdę różnica nie jest znaczna, sernik jest delikatny i puszysty, super!



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-08 10:51 Tytul
tez mam ten przepis ale rosa nie wyszla za długo był w piekarniku ,mi osobiście dopiero za 3 razem wyszla rosa no ale to jest cały efekt tego ciasto .Smacznego


kulinarne przepisy Dodaj komentarz