Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Sałatka z zupek chińskich Tytul
I masz rację te zupki chińskie to sama chemia i trucizna.Oglądałam kiedyś program na temat tych zupek i innych produktów...
| 2014-11-25 2:15 |

Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 115 minut Porcji 10 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sernik z rosą - składniki:

Ciasto biszkoptowe:
20 dag mąki
10 dag cukru pudru
15 dag masła
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka

Masa serowa:
1,5 kg twarogu
5 żółtek
2 jajka
1 szklanka oleju
rodzynki
pół szklanki śmietany
1,5 szklanki cukru kryształu
2 budynie śmietankowe
1 cukier waniliowy

Wierzch:
5 białek
3 łyżki cukru

Sernik z rosą - sposób wykonania:

Przepis wypróbowany wielokrotnie, przy okazji różnych świąt i innych okoliczności. Sernik rozpływa się w ustach, jest bardzo delikatny.

Ciasto:
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka oraz mąkę z wymieszanym w niej proszkiem do pieczenia.
Na koniec ubijamy z białek pianę i delikatnie mieszamy ją z ciastem.
Ciasto wylewamy do blaszki prostokątnej. [Posypujemy delikatnie kakao.

Masa serowa:
Ser miksujemy z pozostałymi składnikami na gładką masę.
Powstałą masę serową wylewamy na ciasto. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 200 stopni C.
Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier.
Podpieczony placek posypujemy kakao i wylewamy na to ubitą pianę. Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [4]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-11-06 12:43 me
sernik całkiem dobry, ogólnie POLECAM!



Przepisów
Od
Dodano 2010-12-22 16:59 gosc
ktory przepis jest prawdziwy bo ma pani pierwszy z innymi skladnikami a wyglada na zdjeciu tak samo....



Przepisów
Od
Dodano 2010-12-22 17:11 sernik
oba są prawdziwe u?miech i oba podobnie wyglądają. Różnica jest nieznaczna w wykonaniu i składnikach-efekt podobny, osobiście mi pasuje bardziej sernik z łezką. Ale naprawdę różnica nie jest znaczna, sernik jest delikatny i puszysty, super!



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-08 10:51 Tytul
tez mam ten przepis ale rosa nie wyszla za długo był w piekarniku ,mi osobiście dopiero za 3 razem wyszla rosa no ale to jest cały efekt tego ciasto .Smacznego


kulinarne przepisy Dodaj komentarz