Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 75 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Seromak sernik z makiem - składniki:

Ciasto:
300 g mąki pszennej
kostka margaryny
200 g cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 jajka

Masa:
1 i 1/4 kg sera
5 dag kaszy manny
250 g maku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pół kg jabłek
200 g margaryny
8 jaj
250 g cukru
1 cukier waniliowy

Seromak sernik z makiem - sposób wykonania:

Pyszne połączenie, dwa w jednym, przepis z repertuaru siostry Anastazji. Masa makowa jest niezwykle wilgotna a ciasto rozpływa się w ustach.

Ciasto:
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, ucieramy, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Na końcu dodajemy pianę ubitą z pianek i delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem.

Mak sparzamy i mielimy. Ser również mielimy. Jabłka obieramy i ścieramy na grubych oczkach.

Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy żółtka, potem ser, proszek do pieczenia i kaszę manną. Następnie dodajemy pianę ubitą z białek, delikatnie mieszamy. Masę dzielimy na 2 części do jednej dajemy zmielony mak i jabłka (odciśnięte z nadmiaru soku).
Na przygotowany spód wykładamy masę z makiem a na nią czysto serową. Pieczemy około godziny w 170-180 stopniach najlepiej sprawdzać).
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz