Strona główna >> Dania główne >> Drób

Skrzydełka drobiowe w słodko-pikantnej glazurze

Czas 70 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

20 dużych skrzydełek z kurczaka
sól, pieprz

Sos glazura:
10 ząbków czosnku
1/3 szklanki sosu chili
2 łyżki miodu
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka masła
sól, pieprz

Skrzydełka drobiowe w słodko-pikantnej glazurze - sposób wykonania:

Skrzydełka umyć, osuszyć, odciąć ostatni cienki segment. Tak przygotowane skrzydełka przyprawić solą i pieprzem, odłożyć na 30 minut. Piekarni nagrzać do temperatury 180 stopni C, skrzydełka skropić oliwą i piec przez 25 minut. W dużym płaskim rondlu rozgrzać masło, dodać pozostałe składniki glazury, dokładnie wymieszać. Gorące skrzydełka wyjąć z piekarnika, włożyć do rondla z glazurą. Używając długiego widelca dokładnie każde skrzydełko obtoczyć w glazurze, pozwolić aby obciekła z jej nadmiaru i ponownie na 10 minut wstawić do piekarnika. Podawać z kaszą perłową, frytkami, ryżem


Prześlij przepis

Ania | 20-05-08 | Czytano: 48560 razy | komentarzy [0]
Skrzydełka drobiowe w słodko-pikantnej glazurze komentarz



Opinie i komentarze na temat Skrzydełka drobiowe w słodko-pikantnej glazurze kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Skrzydełka drobiowe w słodko-pikantnej glazurze prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje