Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Drób

Skrzydełka drobiowe w słodko-pikantnej glazurze

Czas 70 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

20 dużych skrzydełek z kurczaka
sól, pieprz

Sos glazura:
10 ząbków czosnku
1/3 szklanki sosu chili
2 łyżki miodu
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka masła
sól, pieprz

Skrzydełka drobiowe w słodko-pikantnej glazurze - sposób wykonania:

Skrzydełka umyć, osuszyć, odciąć ostatni cienki segment. Tak przygotowane skrzydełka przyprawić solą i pieprzem, odłożyć na 30 minut. Piekarni nagrzać do temperatury 180 stopni C, skrzydełka skropić oliwą i piec przez 25 minut. W dużym płaskim rondlu rozgrzać masło, dodać pozostałe składniki glazury, dokładnie wymieszać. Gorące skrzydełka wyjąć z piekarnika, włożyć do rondla z glazurą. Używając długiego widelca dokładnie każde skrzydełko obtoczyć w glazurze, pozwolić aby obciekła z jej nadmiaru i ponownie na 10 minut wstawić do piekarnika. Podawać z kaszą perłową, frytkami, ryżem
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
Ania | 20-05-08| Czytano: 43656 razy |komentarz [1]
Skrzydełka drobiowe w słodko-pikantnej glazurze komentarz



1 komentarzy

Autor
marta
2011-07-17 17:11

przepis rewelacyjny. mozna w tej glazurze robić nie tylko skrzydełka, pałki tez sa pyszne.

Linia tła strony

Dodaj komentarz