Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Śledź pod jarzynową pierzynką

Czas 20 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

pół kg śledzi w oleju
1 kg ziemniaków
3 marchewki
5 buraków
2 cebule
pół litra majonezu

Śledź pod jarzynową pierzynką - sposób wykonania:

Przepis z programu Ewa Gotuje.
Cebulę kroimy w kostkę i solimy aby zmiękła.
Ziemniaki gotujemy z marchewką na miękko. Buraki również gotujemy ale oddzielnie.
Następnie wszystkie warzywa tarujemy na tarce jarzynowej (każde do oddzielnej miski).
W przeźroczystej salaterce układamy warstwami:
ziemniaki - połowę, smarujemy majonezem
cebulę - posypujemy pieprzem
śledź - pokrojony w paseczki
marchewka - smarujemy majonezem
buraczki
ziemniaki - smarujemy majonezem
Wierzch posmarowany majonezem dekorujemy wg uznania, można też posypać jajkiem ugotowanym na twardo i starowanym na drobnej tarce.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 05-03-11| Czytano: 52743 razy |komentarz [2]
Śledź pod jarzynową pierzynką komentarz



2 komentarzy

Autor
Tytul
2011-03-08 14:24

sałatka jest rewelacyjna ,po prostu super smakuje.

Autor
ula
2015-04-13 9:42

bardzo dobra

Linia tła strony

Dodaj komentarz