Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Śledź pod jarzynową pierzynką

Czas 20 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

pół kg śledzi w oleju
1 kg ziemniaków
3 marchewki
5 buraków
2 cebule
pół litra majonezu

Śledź pod jarzynową pierzynką - sposób wykonania:

Przepis z programu Ewa Gotuje.
Cebulę kroimy w kostkę i solimy aby zmiękła.
Ziemniaki gotujemy z marchewką na miękko. Buraki również gotujemy ale oddzielnie.
Następnie wszystkie warzywa tarujemy na tarce jarzynowej (każde do oddzielnej miski).
W przeźroczystej salaterce układamy warstwami:
ziemniaki - połowę, smarujemy majonezem
cebulę - posypujemy pieprzem
śledź - pokrojony w paseczki
marchewka - smarujemy majonezem
buraczki
ziemniaki - smarujemy majonezem
Wierzch posmarowany majonezem dekorujemy wg uznania, można też posypać jajkiem ugotowanym na twardo i starowanym na drobnej tarce.


Prześlij przepis

asieńka | 05-03-11 | Czytano: 55291 razy | komentarzy [2]
Śledź pod jarzynową pierzynką komentarz



Opinie i komentarze na temat Śledź pod jarzynową pierzynką kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

2 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Śledź pod jarzynową pierzynką prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2011-03-08 14:24

sałatka jest rewelacyjna ,po prostu super smakuje.

Autor
ula
2015-04-13 9:42

bardzo dobra

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje