Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Sałatka z zupek chińskich Tytul
I masz rację te zupki chińskie to sama chemia i trucizna.Oglądałam kiedyś program na temat tych zupek i innych produktów...
| 2014-11-25 2:15 |

Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wigilijne

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Śledzie po kaszubsku - składniki:

30 dag śledzi solonych
2 cebule
mały koncentrat pomidorowy w puszce
szczypta cukru
3-4 łyżki keczupu pikantnego
garść rodzynek
1/4 szklanki oleju

zalewa:
1 litr wody
1 płaska łyżeczka soli
1 płaska łyżeczka cukru
liść laurowy, ziele angielskie

Śledzie po kaszubsku - sposób wykonania:

Śledzie moczymy godzinę w zimnej wodzie, osączamy. Składniki zalewy zagotować, przestudzić a przestudzoną zalać śledzie pokrojone w 3 cm kawałki. Moczyć godzinę.
Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na rozgrzanym oleju, gdy tak się stanie dodać koncentrat, keczup oraz rodzynki, chwilę smażyć - całość doprawić do smaku, dla jego przełamania dobrze dać szczyptę cukru.
Śledzie osączamy dokładnie. Układamy w naczyniu tak aby warstwę śledzi pokryła warstwa cebuli.
Śledzie wstawiamy na 24 godziny (minimum) do lodówki.



| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz