Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wigilijne

Śledzie po kaszubsku

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Śledzie po kaszubsku - składniki:

30 dag śledzi solonych
2 cebule
mały koncentrat pomidorowy w puszce
szczypta cukru
3-4 łyżki keczupu pikantnego
garść rodzynek
1/4 szklanki oleju

zalewa:
1 litr wody
1 płaska łyżeczka soli
1 płaska łyżeczka cukru
liść laurowy, ziele angielskie

Śledzie po kaszubsku - sposób wykonania:

Śledzie po kaszubskuŚledzie moczymy godzinę w zimnej wodzie, osączamy. Składniki zalewy zagotować, przestudzić a przestudzoną zalać śledzie pokrojone w 3 cm kawałki. Moczyć godzinę.
Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na rozgrzanym oleju, gdy tak się stanie dodać koncentrat, keczup oraz rodzynki, chwilę smażyć - całość doprawić do smaku, dla jego przełamania dobrze dać szczyptę cukru.
Śledzie osączamy dokładnie. Układamy w naczyniu tak aby warstwę śledzi pokryła warstwa cebuli.
Śledzie wstawiamy na 24 godziny (minimum) do lodówki.



asieńka | 16-12-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz