Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |

Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wigilijne

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Śledzie po kaszubsku - składniki:

30 dag śledzi solonych
2 cebule
mały koncentrat pomidorowy w puszce
szczypta cukru
3-4 łyżki keczupu pikantnego
garść rodzynek
1/4 szklanki oleju

zalewa:
1 litr wody
1 płaska łyżeczka soli
1 płaska łyżeczka cukru
liść laurowy, ziele angielskie

Śledzie po kaszubsku - sposób wykonania:

Śledzie moczymy godzinę w zimnej wodzie, osączamy. Składniki zalewy zagotować, przestudzić a przestudzoną zalać śledzie pokrojone w 3 cm kawałki. Moczyć godzinę.
Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na rozgrzanym oleju, gdy tak się stanie dodać koncentrat, keczup oraz rodzynki, chwilę smażyć - całość doprawić do smaku, dla jego przełamania dobrze dać szczyptę cukru.
Śledzie osączamy dokładnie. Układamy w naczyniu tak aby warstwę śledzi pokryła warstwa cebuli.
Śledzie wstawiamy na 24 godziny (minimum) do lodówki.



| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz