Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Sałatka z zupek chińskich Tytul
I masz rację te zupki chińskie to sama chemia i trucizna.Oglądałam kiedyś program na temat tych zupek i innych produktów...
| 2014-11-25 2:15 |

Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wigilijne

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Śledzie pod pierzynką - składniki:

3-4 solone matiasy
3 jajka ugotowane na twardo
4 ziemniaki ugotowane
1 cebula
3 ugotowane buraki
sól, pieprz
majonez

Śledzie pod pierzynką - sposób wykonania:

Bardzo smaczna sałatka warstwowa ze śledziem, zawsze gości na moim wigilijnym stole.
Śledzie moczymy, gdy są bardzo słone nawet godzinę, zmieniając wodę co 20 minut. Następnie kroimy je w kostkę
i układamy na dnie miski. Na śledzie sypie drobno pokrojoną w kostkę cebulę. Na cebulę kładziemy drobno pokrojone (w kostkę)
ziemniaki i na to warstwę majonezu którą oprószamy sola i pieprzem.
Na to kładziemy warstwę buraków- pokrojonych w kostkę lub starowanych na tarce z grubymi oczkami.
Buraki smarujemy warstwą majonezu (ponownie oprószoną solą i pieprzem). Na sam wierzch sypiemy posiekane jajka.
Sałatka ładnie wygląda w przeźroczystej salaterce.
Jest naprawdę przepyszna.



| | kulinarne przepisy [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-11 14:47 Tytul
buraki przyćmiewają smak innych składników sałatki, według mnie zupełnie nie pasują.



Przepisów
Od
Dodano 2013-12-05 5:56 Tytul
zamiast buraków daję gotowaną marchewkę, też potartą, sałatka jest znacznie lepsza


kulinarne przepisy Dodaj komentarz