Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Very nice site!...
| 2015-03-01 19:05 |

ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |
 






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wigilijne

Śledzie pod pierzynką

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Śledzie pod pierzynką - składniki:

3-4 solone matiasy
3 jajka ugotowane na twardo
4 ziemniaki ugotowane
1 cebula
3 ugotowane buraki
sól, pieprz
majonez

Śledzie pod pierzynką - sposób wykonania:

Śledzie pod pierzynkąBardzo smaczna sałatka warstwowa ze śledziem, zawsze gości na moim wigilijnym stole.
Śledzie moczymy, gdy są bardzo słone nawet godzinę, zmieniając wodę co 20 minut. Następnie kroimy je w kostkę
i układamy na dnie miski. Na śledzie sypie drobno pokrojoną w kostkę cebulę. Na cebulę kładziemy drobno pokrojone (w kostkę)
ziemniaki i na to warstwę majonezu którą oprószamy sola i pieprzem.
Na to kładziemy warstwę buraków- pokrojonych w kostkę lub starowanych na tarce z grubymi oczkami.
Buraki smarujemy warstwą majonezu (ponownie oprószoną solą i pieprzem). Na sam wierzch sypiemy posiekane jajka.
Sałatka ładnie wygląda w przeźroczystej salaterce.
Jest naprawdę przepyszna.



asieńka | 12-12-10 | komentarz [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-11 14:47 Tytul
buraki przyćmiewają smak innych składników sałatki, według mnie zupełnie nie pasują.



Przepisów
Od
Dodano 2013-12-05 5:56 Tytul
zamiast buraków daję gotowaną marchewkę, też potartą, sałatka jest znacznie lepsza


komentarze Dodaj komentarz