Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Śledzie rolmopsy

Czas 15 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

Płaty śledzi - dowolna ilość
cebula
korniszon
musztarda
goździki

Zalewa:
3 szklanki wody
1 szklanka octu

Śledzie rolmopsy - sposób wykonania:

Każdy płat śledzia smarujemy musztardą, kładziemy na to cebulkę (pokrojoną w piórka), kawałek korniszona, zwijamy, wbijamy goździki, umacniamy konstrukcję :) wykałaczką. Składniki zalewy gotujemy, studzimy, zalewamy śledzie. Jeśli lubimy nieco słabsze po jednym dniu zlewamy część zalewy np. szklankę i wlewamy w to miejsce olej.


  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 31-07-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz