Strona główna >>
Dania główne >>
Potrawy z ryb Śledzie w czerwonym winie
Czas 30 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
Zalewa:
- 8 śledzi matias
- 1 butelka wina
- 375 g octu
- 300 g cukru
- 1 duża cebula
Śledzie w czerwonym winie - sposób wykonania:
Składniki zalewy mieszamy ze sobą, zagotowujemy i studzimy.
Po ostudzeniu zalewamy nią śledzie.
Po 3 dniach śledzie są gotowe do spożycia i mają ciekawy, nieco inny smak niż tradycyjny.
Prześlij przepis Kamiś | 05-08-10 | Czytano: 11422 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Śledzie w czerwonym winie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują