Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Śledzie w occie

Czas 35 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

pół kg matiasów
3 cebule
zalewa:
1,5 szklanki wody
3/4 szklanki octu (można dać ciut mniej)
3 łyżeczki cukru
łyżeczka soli
ziele angielskie - 3 sztuki
liść laurowy, 2 sztuki

Śledzie w occie - sposób wykonania:

Śledzie najpierw moczymy w wodzie aby utraciły nieco soli (przez 30-40 minut). Wodę gotujemy z octem oraz zielem i liśćmi laurowymi. Doprawiamy do smaku solą i cukrem.
Śledzie układamy w słoiku na przemian z pokrojoną w piórka cebulą. Całość zalewamy przestudzoną zalewą. Odstawiamy na minimum 24h do lodówki. Jednak najlepsze są po 2 -3 dniach.
Smacznego :-)


Prześlij przepis

asieńka | 18-12-10 | Czytano: 47673 razy | komentarzy [0]
Śledzie w occie komentarz



Opinie i komentarze na temat Śledzie w occie kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Śledzie w occie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje