Strona główna >>
Dania główne >>
Potrawy z ryb Śledzie z czosnkiem
Składniki:
4 płaty śledziowe w oleju
1/3 szklanki oliwy z oliwek
4 ząbki czosnku
1 cebula
0.5 - 1 kg średnich ziemniaków
Śledzie z czosnkiem - sposób wykonania:
Obieramy i kroimy cebulę w drobną kostkę. Czosnek miażdżymy i mieszamy dokładnie z oliwą. Śledzie układamy na półmisku, posypujemy cebulą, zalewamy oliwą z czosnkiem i odstawiamy do lodówki na godzinę.
Obrane ziemniaki kroimy w talarki. Smażymy je na oleju na złocisty kolor i podajemy ze śledziami.
Prześlij przepis ~Gosc | 03-09-08 | Czytano: 12090 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Śledzie z czosnkiem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują