Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Śliwki w marynacie

Czas 35 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg śliwek węgierek
przyprawy : kilka goździków, kilka kawałków cynamonu, łyżeczka imbiru i gorczycy, oraz kilka ziarenek ziela angielskiego
1 cytryna

Zalewa:
2 szklanki wody
150 ml octu
50 dag cukru
pół łyżeczki soli

Śliwki w marynacie - sposób wykonania:

Marynowane węgierki są idealne by je podawać do mięsa.
Śliwki myjemy, nakłuwamy wykałaczką (nie będą pękać), układamy ciasno w słoikach, do każdego słoika wkładamy trochę każdej przyprawy i plasterek cytryny. Z podanych składników gotujemy zalewę, gorącą zalewamy śliwki, zamykamy słoik i pasteryzujemy 15 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 28-07-10 | Czytano: 7878 razy | komentarzy [0]
Śliwki w marynacie komentarz



Opinie i komentarze na temat Śliwki w marynacie kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Śliwki w marynacie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje