Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
wspaniala to malo powiedziane.jest super....
| 2014-05-21 22:42 |






Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Smalec wiejski - składniki:

0,5 kg słoniny lub pachwiny
4 cebule
majeranek
pieprz
sól

Smalec wiejski - sposób wykonania:

Jest pyszny, kanapka z takim smalcem i ogórkiem kiszonym lub małosolnym jest niesamowicie aromatyczna i smaczna.

Słoninę lub pachwinę mielimy lub kroimy bardzo drobno ( ja kroję, odpada uciążliwe mycie maszynki u?miech, ) zwracamy uwagę czy nie ma skóry - jeśli jest należy ją usunąć gdyż po smażeniu będzie bardzo twarda.

Wrzucamy słoninę na patelnię, w tym czasie kroimy cebulę w kostkę. Po całkowitym wytopieniu się słoniny wrzucamy cebulkę i gdy lekko się zarumieni zdejmujemy smalec z ognia. Dodajemy z 2-3 łyżki majeranku (tak, żeby był naprawdę widoczny), sól i pieprz, przelewamy do szklanej miseczki, słoika lub glinianego garnka. W trakcie stygnięcia należy całość przemieszać, w celu równomiernego rozprowadzenia przypraw ( sól ma tendencję, żeby ulokować się na samym spodzie u?miech, ) nie solimy za dużo - zawsze można to uczynić bezpośrednio na chlebie.
Smacznego u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz