Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |






Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Smalec wiejski - składniki:

0,5 kg słoniny lub pachwiny
4 cebule
majeranek
pieprz
sól

Smalec wiejski - sposób wykonania:

Jest pyszny, kanapka z takim smalcem i ogórkiem kiszonym lub małosolnym jest niesamowicie aromatyczna i smaczna.

Słoninę lub pachwinę mielimy lub kroimy bardzo drobno ( ja kroję, odpada uciążliwe mycie maszynki u?miech, ) zwracamy uwagę czy nie ma skóry - jeśli jest należy ją usunąć gdyż po smażeniu będzie bardzo twarda.

Wrzucamy słoninę na patelnię, w tym czasie kroimy cebulę w kostkę. Po całkowitym wytopieniu się słoniny wrzucamy cebulkę i gdy lekko się zarumieni zdejmujemy smalec z ognia. Dodajemy z 2-3 łyżki majeranku (tak, żeby był naprawdę widoczny), sól i pieprz, przelewamy do szklanej miseczki, słoika lub glinianego garnka. W trakcie stygnięcia należy całość przemieszać, w celu równomiernego rozprowadzenia przypraw ( sól ma tendencję, żeby ulokować się na samym spodzie u?miech, ) nie solimy za dużo - zawsze można to uczynić bezpośrednio na chlebie.
Smacznego u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz