Strona główna >>
Dania mączne >>
Pierogi Smażone pierożki z truskawkami
Składniki:
Ciasto:
25 dag mąki
jajko
pół szklanki zimnej wody
łyżka oleju
sól
Farsz:
50 dag dojrzałych truskawek
2 łyżki cukru
cukier puder do posypania
olej do smażenia
Smażone pierożki z truskawkami - sposób wykonania:
Z podanych składników zagnieść jednolite ciasto, rozwałkować, wyciąć kwadraty o boku około 8 cm. Truskawki szypułkować, dokładnie umyć i osuszyć, przesypać cukrem.
Na każdym kwadracie położyć jeden owoc i dokładnie zlepić brzegi ciasta. Gotowe pierogi smażyć na dużej ilości rozgrzanego oleju, z obu stron, na rumiano.
Gotowe układać na ręczniku papierowym aby ociekły z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Prześlij przepis asieńka | 31-05-10 | Czytano: 7001 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Smażone pierożki z truskawkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują