Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania mączne >> Pierogi

Smażone pierożki z truskawkami

Składniki:

Ciasto:
25 dag mąki
jajko
pół szklanki zimnej wody
łyżka oleju
sól
Farsz:
50 dag dojrzałych truskawek
2 łyżki cukru
cukier puder do posypania
olej do smażenia

Smażone pierożki z truskawkami - sposób wykonania:

Z podanych składników zagnieść jednolite ciasto, rozwałkować, wyciąć kwadraty o boku około 8 cm. Truskawki szypułkować, dokładnie umyć i osuszyć, przesypać cukrem.
Na każdym kwadracie położyć jeden owoc i dokładnie zlepić brzegi ciasta. Gotowe pierogi smażyć na dużej ilości rozgrzanego oleju, z obu stron, na rumiano.

Gotowe układać na ręczniku papierowym aby ociekły z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 31-05-10| Czytano: 6057 razy |komentarz [0]
Smażone pierożki z truskawkami komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz