Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Chiny

Smażony Ryż z Krabami

Czas 30 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

150g długoziarnistego ryżu
125g białego mięsa krabowego z puszki
2 jajka, ubite
1 mały por pokrojony w plasterki
1 ząbek czosnku, posiekany
150g kiełków fasoli
1-2 łyżki Sosu sojowego TaoTao
1 łyżka soku z limonki
1 łyżeczka oleju sezamowego

Smażony Ryż z Krabami - sposób wykonania:

Ryż ugotować w osolonym wrzątku, aż będzie lekko twardy.
Odcedzić, dobrze opłukać pod zimną wodą i ponownie odcedzić.
W woku, lub na patelni, rozgrzać 2 łyżki oleju. Dodać mięso z krabów, posiekany ząbek czosnku, pokrojone pory, kiełki i smażyć, ciągle mieszajć, przez 2-3 minuty. Przełożyć całość na osobny talerz.
Do woka wlać ubite jajka i smażyć, mieszając, przez 2 minuty, aż się prawie zetną. Dodać ryż i wcześniej usmażone mięso krabów z porami i kiełkami. Dobrze wymieszać. Dodać sos sojowy i sok z limonek, a następnie skropić olejem sezamowym.

Przełożyć ryż z mięsem krabowym na półmisek, przybrać plasterkami limonki i natychmiast podawać.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 19-05-08| Czytano: 21336 razy |komentarz [0]
Smażony Ryż z Krabami komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz