Strona główna >> Kuchnie Świata >> Chiny

Smażony Ryż z Krabami

Czas 30 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

150g długoziarnistego ryżu
125g białego mięsa krabowego z puszki
2 jajka, ubite
1 mały por pokrojony w plasterki
1 ząbek czosnku, posiekany
150g kiełków fasoli
1-2 łyżki Sosu sojowego TaoTao
1 łyżka soku z limonki
1 łyżeczka oleju sezamowego

Smażony Ryż z Krabami - sposób wykonania:

Ryż ugotować w osolonym wrzątku, aż będzie lekko twardy.
Odcedzić, dobrze opłukać pod zimną wodą i ponownie odcedzić.
W woku, lub na patelni, rozgrzać 2 łyżki oleju. Dodać mięso z krabów, posiekany ząbek czosnku, pokrojone pory, kiełki i smażyć, ciągle mieszajć, przez 2-3 minuty. Przełożyć całość na osobny talerz.
Do woka wlać ubite jajka i smażyć, mieszając, przez 2 minuty, aż się prawie zetną. Dodać ryż i wcześniej usmażone mięso krabów z porami i kiełkami. Dobrze wymieszać. Dodać sos sojowy i sok z limonek, a następnie skropić olejem sezamowym.

Przełożyć ryż z mięsem krabowym na półmisek, przybrać plasterkami limonki i natychmiast podawać.


Prześlij przepis

~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 24121 razy | komentarzy [0]
Smażony Ryż z Krabami komentarz



Opinie i komentarze na temat Smażony Ryż z Krabami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Smażony Ryż z Krabami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje