Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Śmietanowiec - składniki:

paczka biszkoptów (dowolny kształt)
4 galaretki o różnych kolorach
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
1/4 szklanki słodkiego mleka
3 szklanki jogurtu naturalnego
pół szklanki kwaśnej śmietany
3 łyżki cukru pudru
4 łyżki żelatyny

Śmietanowiec - sposób wykonania:

Biszkoptami wykładamy tortownicę, galaretki rozpuszczamy (każdą oddzielnie) zgodnie z instrukcją na opakowaniu (możemy dać troszkę mniej wody, będzie bardziej zwarta). Po zastygnięciu kroimy je w kostkę.
Mleko mieszamy z cukrem (szklanką) i cukrem waniliowym, lekko podgrzewamy, mieszamy aż cukier dokładnie się rozpuści.
Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach ciepłej wody, studzimy i dodajemy do mleka z cukrem, następnie dodajemy jogurt (o temperaturze pokojowej).
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy do masy jogurtowej. Do całości dodajemy pokrojoną w kostkę galaretkę. Mieszamy.
Masę wykładamy na przygotowane biszkopty. Wkładamy do lodówki na parę godzin aby masa dobrze zastygła.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz