Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Śmietanowiec - składniki:

paczka biszkoptów (dowolny kształt)
4 galaretki o różnych kolorach
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
1/4 szklanki słodkiego mleka
3 szklanki jogurtu naturalnego
pół szklanki kwaśnej śmietany
3 łyżki cukru pudru
4 łyżki żelatyny

Śmietanowiec - sposób wykonania:

Biszkoptami wykładamy tortownicę, galaretki rozpuszczamy (każdą oddzielnie) zgodnie z instrukcją na opakowaniu (możemy dać troszkę mniej wody, będzie bardziej zwarta). Po zastygnięciu kroimy je w kostkę.
Mleko mieszamy z cukrem (szklanką) i cukrem waniliowym, lekko podgrzewamy, mieszamy aż cukier dokładnie się rozpuści.
Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach ciepłej wody, studzimy i dodajemy do mleka z cukrem, następnie dodajemy jogurt (o temperaturze pokojowej).
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy do masy jogurtowej. Do całości dodajemy pokrojoną w kostkę galaretkę. Mieszamy.
Masę wykładamy na przygotowane biszkopty. Wkładamy do lodówki na parę godzin aby masa dobrze zastygła.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz