Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Sok pomidorowy

Czas 30 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

3 kg pomidorów - świeże i jędrne, dojrzałe
sól, cukier do smaku

Sok pomidorowy - sposób wykonania:

Pomidory umyć, pokroić, zemleć lub przepuścić przez sokowirówkę. Przecedzić, doprawić do smaku, przelać do butelek, pasteryzować 15-20 minut w temp 80 stopni C.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 01-06-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz