Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z owoców Sok z jabłek
Czas 30 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- 1 kg jabłek
- 5-10 dkg cukru
Sok z jabłek - sposób wykonania:
Przepis na sok z jabłek otrzymany w sokowirówce. Jabłka myjemy i kroimy na małe kawałki dopasowane do otworu sokowirówki. Wkładamy je w czasie pracy sokowirówki popychając wałeczkiem.
Otrzymany sok dosładzamy cukrem i napełniamy butelki 5 cm poniżej wylotu szyjki. Butelki zakręcamy i pasteryzujemy przez 15 minut tak jak kompoty.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis Kamiś | 13-08-10 | Czytano: 9567 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sok z jabłek prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują