Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Sok z jabłek

Czas 30 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 1 kg jabłek
- 5-10 dkg cukru

Sok z jabłek - sposób wykonania:

Przepis na sok z jabłek otrzymany w sokowirówce. Jabłka myjemy i kroimy na małe kawałki dopasowane do otworu sokowirówki. Wkładamy je w czasie pracy sokowirówki popychając wałeczkiem.
Otrzymany sok dosładzamy cukrem i napełniamy butelki 5 cm poniżej wylotu szyjki. Butelki zakręcamy i pasteryzujemy przez 15 minut tak jak kompoty.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
Kamiś | 13-08-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz