Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z owoców Sok z jagód na zimę
Czas 25 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
2 kg czarnych jagód
12 dag cukru
1/3 szklanki wody
Sok z jagód na zimę - sposób wykonania:
Jagody przebrać, opłukać, wrzucić do sokowirówki, otrzymany sok połączyć z zagotowaną wodą i rozpuszczonym w niej cukrze.
Wszystko dokładnie wymieszać, przelać do butelek lub słoiczków i pasteryzować 15-20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis mewa80 | 15-07-10 | Czytano: 13927 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sok z jagód na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują