Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Sok z jagód na zimę

Czas 25 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 kg czarnych jagód
12 dag cukru
1/3 szklanki wody

Sok z jagód na zimę - sposób wykonania:

Jagody przebrać, opłukać, wrzucić do sokowirówki, otrzymany sok połączyć z zagotowaną wodą i rozpuszczonym w niej cukrze.
Wszystko dokładnie wymieszać, przelać do butelek lub słoiczków i pasteryzować 15-20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 15-07-10 | Czytano: 13927 razy | komentarzy [0]
Sok z jagód na zimę komentarz



Opinie i komentarze na temat Sok z jagód na zimę kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Sok z jagód na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje