Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Sok z jagód na zimę

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 kg czarnych jagód
12 dag cukru
1/3 szklanki wody

Sok z jagód na zimę - sposób wykonania:

Jagody przebrać, opłukać, wrzucić do sokowirówki, otrzymany sok połączyć z zagotowaną wodą i rozpuszczonym w niej cukrze.
Wszystko dokładnie wymieszać, przelać do butelek lub słoiczków i pasteryzować 15-20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 15-07-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz