Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Sok z truskawek i rabarbaru

Składniki:

1 kg obranego rabarbaru
1 kg obranych truskawek
3 szklanki cukru

Sok z truskawek i rabarbaru - sposób wykonania:

Umyty obrany rabarbar kroimy w drobna kostkę, umyte szypułkowane truskawki osączamy na sicie. Do sokownika wkładamy rabarbar, przesypujemy cukrem, układamy truskawki i parujemy.

Sok z parownika zlewamy do czystych, wyparzonych butelek, pasteryzujemy 15 minut w temperaturze 85 stopni C.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 07-06-10 | Czytano: 7462 razy | komentarzy [0]
Sok z truskawek i rabarbaru komentarz



Opinie i komentarze na temat Sok z truskawek i rabarbaru kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Sok z truskawek i rabarbaru prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje