Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Sok z truskawek na zimę

Czas 25 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 kg owoców
15 dag cukru

Sok z truskawek na zimę - sposób wykonania:

Umyte, odszypułkowane owoce rozdrobnić w mikserze, połączyć z pół litrem wrzącej wody, przecedzić wymieszać z cukrem, przelać do butelek i pasteryzować 15-20 minut.
Jeśli posiadamy sokownik rozdrobnione owoce umieszczamy w jego koszu, przesypujemy cukrem, ogrzewamy na ogniu utrzymując w stanie wrzenia, po około 30 minutach z rurki wprost do przygotowanych, wyparzonych butelek zaczyna wydzielać się sok. Napełnione naczynia od razu zamknąć i ostudzić.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 31-05-10 | Czytano: 15441 razy | komentarzy [0]
Sok z truskawek na zimę komentarz



Opinie i komentarze na temat Sok z truskawek na zimę kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Sok z truskawek na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje