Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Sopa de tortilla - zupa meksykańska

Czas 40 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 2 małe posiekane cebule
- 1 łyżka epasote (komosa piżmowa - meksykańska przyprawa do zup i fasoli u nas niedostępna można użyć np. cząbru lub oregano)
- odrobina smalcu
- 6 pomidorów
- 2 całe papryki chipotle
- 2 ząb

Sopa de tortilla - zupa meksykańska - sposób wykonania:

Podsmaż posiekane cebule na odrobinie smalcu, dodaj epasote, całe pomidory, papryki i czosnek. Wlej bulion, gotuj około 10 minut. Potem zmiksuj zupę i przetrzyj ją przez gęste sitko. Tortillę pokrój w paseczki, podsmaż na oleju i przełóż na głębokie talerze. Dodaj ser i
awokado, wlej zupę. Udekoruj kleksem śmietany, posyp pokrojoną suszoną chili


Prześlij przepis

Ania | 11-06-08 | Czytano: 11929 razy | komentarzy [0]
Sopa de tortilla - zupa meksykańska komentarz



Opinie i komentarze na temat Sopa de tortilla - zupa meksykańska kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Sopa de tortilla - zupa meksykańska prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje