Strona główna >>
Dania główne >>
Sosy Sos chrzanowy
Składniki:
4 jajka na twardo
4 łyżeczki tartego chrzanu
mały słoik marynowanych pieczarek
3 korniszony
200 ml majonezu
3 – 4 łyżki śmietany
łyżeczka musztardy
sól, pieprz
cukier
szczypiorek
Sos chrzanowy - sposób wykonania:
1. Żółtka rozcieramy widelcem z łyżeczką cukru, solą i pieprzem, dodajemy musztardę, chrzan i kilka łyżek majonezu, dokładnie mieszamy.
2. Białka drobno siekamy, pieczarki i korniszony kroimy w drobną kostkę, dodajemy do żółtek.
Wlewamy pozostały majonez i śmietanę, mieszamy, przyprawiamy do smaku. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.
Prześlij przepis ~Gosc | 13-05-08 | Czytano: 13776 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sos chrzanowy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują