Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Sosy

Sos do Spaghetti

Składniki:

1 cebula
50 dag pomidorów
2 łyżki oliwy
bazylia
pieprz
sól

Sos do Spaghetti - sposób wykonania:

Posiekaną cebulę zrumienić na oliwie dodać pomidory chwilę gotować pod przykryciem, następnie przyprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną bazylią.Podawać z makaronem ugotowanym al-dente. Można posypać startym parmezanem
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 12-05-08| Czytano: 28792 razy |komentarz [1]
Sos do Spaghetti komentarz



1 komentarzy

Autor
Kompozycje i modyfikacje
2011-11-15 14:23

Gotuje to sie w wodzie, tu sie dusi pod przykryciem i nie chwile, tylko by sie pomidory rozpadly - jak kto woli: mniej lub bardziej (ja tak wole). I trzeba tez dodac na koncu czosnek sprasowany. Do bazylii mozna dodac ciut oregano. Zamiast soli mozna uzywac mieszanek typu Kucharek, Jarzynka, Vegeta - bedzie bogatszy smak i aromat. Jak do spaghetti z miesa albo tunczyka, to trzeba dodac mieso przed pomidorami albo na koncu (tunczyk) i poddusic dluzej, aby mieso nabralo koloru i przeszlo smakiem sosu. Zamiast pomidorow mozna dodawac tez koncentrat pomidorowy (duzo). Warto tez mieszac bazylie: suszona + swieza, daje to niezly mix, szczegolnie swieza podana jako dekoracja na sosie.

Linia tła strony

Dodaj komentarz