Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Sosy

Sos koperkowy

Czas 20 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

3 łyżki posiekanego koperku
1 szklanka rosołu z 1 kostki
6 dużych łyżek śmietany 18%
3 łyżki mąki
2 łyżki masła
ewentualnie sól

na zimno np. do jajek na twardo
3 łyżki majonezu
3 łyżki koperku
2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
ogórek kiszony
przyprawy
(wszystkie składniki mieszamy)

Sos koperkowy - sposób wykonania:

Sos koperkowy pyszny do pulpecików, parówek.
Masło roztapiamy na patelni, dodajemy mąkę, chwilkę smażymy - aż mąka starci smak surowizny. Następnie mąkę rozprowadzamy bulionem mieszając aby nie powstały grudki , dodajemy przyprawy (ewentualnie) oraz śmietanę i koperek.
Do ciepłego sosu wrzucamy podsmażone wcześniej pulpeciki, parówki
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 15-09-10| Czytano: 23977 razy |komentarz [0]
Sos koperkowy komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz