Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Sosy

Sos Napoli (pomidorowy)

Składniki:

kartonik (lub pół

puszki) krojonych pomidorów ząbek czosnku szczypta: bazylii oregano cukru soli

Sos Napoli (pomidorowy) - sposób wykonania:

Miksujemy dokładnie

pomidory i wyrzucamy na patelnię. Dodajemy wyciśnięty czosnek i przyprawy, także sól i cukier do smaku.

Smażymy, mieszając. Kiedy sos zacznie bulgotać, zmniejszamy ogień. Niech gotuje się jeszcze przez kilka

minut. Co jakiś czas mieszamy. Odpowiednio gęsty sos nakładamy na makaron. Sos najlepiej smakuje ze

spaghetti, posypany tartym parmezanem.
  • Currently 4.00/5

4.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
Ania | 11-06-08| Czytano: 28212 razy |komentarz [0]
Sos Napoli (pomidorowy)  komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz