Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Sosy

Sos pieczarkowy

Czas 15 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

300 g drobnych pieczarek
2 łyżki masła
łyżka mąki
odrobina mleka
szklanka gęstej śmietany
sól, pieprz

Sos pieczarkowy - sposób wykonania:

Pieczarki myjemy i dokładnie osuszamy.
Masło roztapiamy, pieczarki smażymy na maśle około 5 minut często mieszając, po czym przykrywamy i dusimy kolejne 5 minut.
W około 3 łyżkach mleka rozprowadzamy mąkę, dodajemy ją do śmietany a następnie do podduszonych pieczarek.
Całość dusimy maksymalnie 3 minut, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Większe pieczarki należy pokroić na mniejsze części choć do sosu polecam szczególnie mniejsze sztuki :-)
  • Currently 3.00/5

3.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 10-01-11| Czytano: 26680 razy |komentarz [0]
Sos pieczarkowy komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz