Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto jabłkowo budyniowe :)
Cieszę się że smakowało. Też tak uważam, że ciasto jak w lodówce poleży nabiera intensywniejszego smaku....
| 2014-10-29 9:52 |

Ciasto jabłkowo budyniowe ciasto jabłkowo-budyniowe
Piekłam ciasto z ww. przpisu. Wszystkie proporcje są ok. Ciasto przpyszne. Zostawiłam kawałek w lodówce, żeby sprawdzić ...
| 2014-10-28 20:13 |

Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |






Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Czas 125 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sos słodko kwaśny - składniki:

3 kg pomidorów
1 kg cebuli
1 czerwona papryka
1 puszka ananasów
1 puszka kukurydzy

przyprawy:
2 łyżki soli
pół łyżeczki chili
1,5 łyżeczki czosnku mielonego
2 łyżki musztardy
2 łyżki papryki słodkiej
1 łyżka Vegety
1 łyżka pieprzu białego
1 szklanka octu
3 szklanki cukru

2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej do zagęszczenia sosu

Sos słodko kwaśny - sposób wykonania:

Bardzo smaczny sos słodko kwaśny na zimę do słoików. Bez konserwantów, własnej roboty. Zimą wystarczy dodać podsmażoną pierś kurczaka, ugotować ryż i pyszny obiad gotowy.
Pomidory oparzamy, obieramy ze skórki kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka, cebulę również kroimy w kostkę, dodajemy do pomidorów, solimy ( 2 łyżki). Całość gotujemy około godziny na małym ogniu często mieszając.
Następnie dodajemy wszystkie przyprawy (oprócz soli gdyż soliliśmy wcześniej) oraz ananasa pokrojonego w kostkę i osączoną kukurydzę a także pokrojona w kostkę paprykę. Gotujemy kolejne 30 minut.
Na koniec bierzemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej, rozprowadzamy je w odrobinie zimnej wody i wlewamy do sosu, mieszamy Gorący sos wlewamy do słoiczków i natychmiast zakręcamy.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz