Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Czas 25 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

500 g makaronu
100 ml oliwy
główka czosnku
1 ostra papryczka
starty parmezan
natka pietruszki

Spaghetti aglio olio e peperoncino - sposób wykonania:

Spaghetti aglio (czosnek) olio (od oliwy) Ewy Wachowicz.
Makaron gotujemy al dente w mocno osolonej wodzie, po czym odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Oliwę rozgrzewamy na patelni, smażymy czosnek, po chwili dodajemy posiekaną ostrą papryczkę. Makaron wrzucamy na oliwę, mieszamy wszystko razem a następnie zdejmujemy z patelni i posypujemy parmezanem i natką pietruszki.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 29-01-11| Czytano: 33955 razy |komentarz [4]
Spaghetti aglio olio e peperoncino komentarz



4 komentarzy

Autor
Tytul
2011-08-22 19:54

A gdzie bulion pytam się??
Papryczkę i czosnek możemy od razu wrzucić na rozgrzaną oliwę (czosnek szybko się przypala, więc?), po chwili dodać makaron i ZALAĆ całość ok. połową szklanki BULIONU. Zredukować bulion i na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać, zrzucić na talerz, podać ;p

Autor
spaghetti
2011-08-22 20:01

a nigdzie - odpowiadam :-). Spaghetti robione w sposób podany w przepisie jest jak najbardziej prawidłowe choć nie wątpię, że duszenie w bulionie też może mieć sens :-)

Autor
Tytul
2011-10-02 13:52

najpierw papryczke wrzucamy na patelnie, potem czosnek, czosnek szybko się pali a papryczka chili potrzebuje chwilki na podsmazeniż

Autor
Tytul
2013-04-22 12:58

przepis wypróbowany i w 100% udanych bez żadnego bulionu. Polecam

Linia tła strony

Dodaj komentarz