Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Spaghetti bolognese - składniki:

makaron spaghetti
oliwa
sól

Sos:
2 puszki pomidorów
60 dag mielonej wołowiny
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 cebule
1 i pół marchewki
2 łodygi selera naciowego
4 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
pół szklanki wina czerwonego wytrawnego (125 ml)
łyżka oregano
szczypta cukru
sól, pieprz

parmezan
świeża bazylia

Spaghetti bolognese - sposób wykonania:

Przepis na Spaghetti bolognese z programu Ewa gotuje. Marchewkę oraz seler naciowy kroimy w kostkę, oliwę rozgrzewamy na patelni, wrzucamy marchewkę i selera, smażymy, następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę i smażymy aż się zeszkli. Następnie dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę, podsmażamy.
Kolejnym krokiem jest wrzucenie wołowiny, mięso smażymy aż stanie się lekko brązowe. Całość zalewamy winem, dodajemy pomidory z puszki (drobno pokrojone) oraz sos z nich a także koncentrat pomidorowy i oregano.
Całość zagotowujemy a potem dusimy pod przykryciem około pół godziny (na niewielkim ogniu).
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, makaron ma być al dente.
Spaghetti podajemy z makaronem, posypane parmezanem i udekorowane bazylią.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz