Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |

Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Spaghetti bolognese - składniki:

makaron spaghetti
oliwa
sól

Sos:
2 puszki pomidorów
60 dag mielonej wołowiny
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 cebule
1 i pół marchewki
2 łodygi selera naciowego
4 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
pół szklanki wina czerwonego wytrawnego (125 ml)
łyżka oregano
szczypta cukru
sól, pieprz

parmezan
świeża bazylia

Spaghetti bolognese - sposób wykonania:

Przepis na Spaghetti bolognese z programu Ewa gotuje. Marchewkę oraz seler naciowy kroimy w kostkę, oliwę rozgrzewamy na patelni, wrzucamy marchewkę i selera, smażymy, następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę i smażymy aż się zeszkli. Następnie dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę, podsmażamy.
Kolejnym krokiem jest wrzucenie wołowiny, mięso smażymy aż stanie się lekko brązowe. Całość zalewamy winem, dodajemy pomidory z puszki (drobno pokrojone) oraz sos z nich a także koncentrat pomidorowy i oregano.
Całość zagotowujemy a potem dusimy pod przykryciem około pół godziny (na niewielkim ogniu).
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, makaron ma być al dente.
Spaghetti podajemy z makaronem, posypane parmezanem i udekorowane bazylią.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz