Strona główna >> Dania mączne >> Makarony

Spaghetti carbonara

Czas 30 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

40 dag boczku
opakowanie spaghetti
szklanka śmietany 22%
4 jajka
ząbek czosnku
tarty parmezan
przyprawa włoska
pieprz

Spaghetti carbonara - sposób wykonania:

Boczek kroimy w kosteczkę i wytapiamy na patelni bez tłuszczu (ma być chrupiący), dodajemy do niego wyciśnięty ząbek czosnku.
Makaron gotujemy al dente, wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę łączymy z jajkami, dodajemy przyprawę włoskie i pieprz. Makaron odcedzamy, przenosimy na patelnię z boczkiem i mieszamy. Zalewamy go śmietaną połączoną z jajkami, mieszamy energicznie przez minutę, posypujemy parmezanem.
Podajemy od razu, podane proporcje wystarczą dla około 4 osób :)


Prześlij przepis

mewa80 | 19-05-10 | Czytano: 22919 razy | komentarzy [0]
Spaghetti carbonara komentarz



Opinie i komentarze na temat Spaghetti carbonara kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Spaghetti carbonara prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje