Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania mączne >> Makarony

Spaghetti carbonara

Czas 30 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

40 dag boczku
opakowanie spaghetti
szklanka śmietany 22%
4 jajka
ząbek czosnku
tarty parmezan
przyprawa włoska
pieprz

Spaghetti carbonara - sposób wykonania:

Boczek kroimy w kosteczkę i wytapiamy na patelni bez tłuszczu (ma być chrupiący), dodajemy do niego wyciśnięty ząbek czosnku.
Makaron gotujemy al dente, wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę łączymy z jajkami, dodajemy przyprawę włoskie i pieprz. Makaron odcedzamy, przenosimy na patelnię z boczkiem i mieszamy. Zalewamy go śmietaną połączoną z jajkami, mieszamy energicznie przez minutę, posypujemy parmezanem.
Podajemy od razu, podane proporcje wystarczą dla około 4 osób :)
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 19-05-10| Czytano: 21105 razy |komentarz [0]
Spaghetti carbonara komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz