Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przepisy na sałatki

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Surówka z czerwonej kapusty - składniki:

Prosta surówka z kapusty i pora:
40 dag kapusty czerwonej
2 pory (białe części)
5 łyżek oliwy
3 łyżki soku z cytryny lub octu winnego
sól, cukier

Prosta surówka z kapusty i jabłek:
40 dag kapusty
2 jabłka
garść orzechów
1 czerwona cebula
3 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu
sól, pieprz

Surówka "kolorowa":
pół główki białej kapusty
pół czerwonej
pół selera
2 marchewki
2 cebule
majonez
sól

Surówka z czerwonej kapusty - sposób wykonania:

Prosta surówka z czerwonej kapusty i pora:
Kilka wersji przepisu na surówkę z kapusty czerwonej.
Kapustę szatkujemy cieniutko, posypujemy solą, odstawiamy na pół godziny. Pory szatkujemy w półplasterki, dodajemy do kapusty. Olej mieszamy z octem, dodajemy przyprawy, po wymieszaniu surówkę próbujemy i doprawiamy jeszcze do smaku solą i cukrem.

Prosta surówka z kapusty i jabłek:
Kapustę szatkujemy, jabłko tarkujemy na grubych oczkach, cebulę kroimy w kostkę, orzechy siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy!

Surówka "kolorowa" z selerem:
Kapusty drobno siekamy, solimy, odstawiamy by zmiękły. Marchew i seler tarkujemy, cebulę siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i przyprawy.

Polecamy także surówkę z białej kapusty
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz