Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przepisy na sałatki

Surówka z czerwonej kapusty

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Surówka z czerwonej kapusty - składniki:

Prosta surówka z kapusty i pora:
40 dag kapusty czerwonej
2 pory (białe części)
5 łyżek oliwy
3 łyżki soku z cytryny lub octu winnego
sól, cukier

Prosta surówka z kapusty i jabłek:
40 dag kapusty
2 jabłka
garść orzechów
1 czerwona cebula
3 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu
sól, pieprz

Surówka "kolorowa":
pół główki białej kapusty
pół czerwonej
pół selera
2 marchewki
2 cebule
majonez
sól

Surówka z czerwonej kapusty - sposób wykonania:

Surówka z czerwonej kapustyProsta surówka z czerwonej kapusty i pora:
Kilka wersji przepisu na surówkę z kapusty czerwonej.
Kapustę szatkujemy cieniutko, posypujemy solą, odstawiamy na pół godziny. Pory szatkujemy w półplasterki, dodajemy do kapusty. Olej mieszamy z octem, dodajemy przyprawy, po wymieszaniu surówkę próbujemy i doprawiamy jeszcze do smaku solą i cukrem.

Prosta surówka z kapusty i jabłek:
Kapustę szatkujemy, jabłko tarkujemy na grubych oczkach, cebulę kroimy w kostkę, orzechy siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy!

Surówka "kolorowa" z selerem:
Kapusty drobno siekamy, solimy, odstawiamy by zmiękły. Marchew i seler tarkujemy, cebulę siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i przyprawy.

Polecamy także surówkę z białej kapusty

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 26-07-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz