Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przepisy na pyszne sałatki

Surówka z czerwonej kapusty

Czas 35 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

główka czerwonej kapusty
łyżka rodzynek
łyżka posiekanych orzechów włoskich
2 marchewki
2 winne jabłka
jogurt bałkański
łyżka soku z cytryny
łyżka soku z pomarańczy
kawałek czerwonej cebuli
pieprz, sól

Surówka z czerwonej kapusty - sposób wykonania:

Kapustę czerwoną kroimy na ćwiartki, usuwamy głąb i drobno szatkujemy.
Marchew i jabłka obieramy, ścieramy na tarce z grubymi oczkami (jabłka skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniały).
Orzechy prażymy na patelni.
Cebule kroimy w drobną kostkę.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą a sałatkę polewamy sosem jogurtowym (jogurt plus sok z cytryny, sok z pomarańczy i przyprawy).
Surówkę wstawiamy na 20 minut do lodówki.
Pyszna do mięs pieczonych i grillowanych.


Prześlij przepis

mewa80 | 21-10-10 | Czytano: 12027 razy | komentarzy [0]
Surówka z czerwonej kapusty komentarz



Opinie i komentarze na temat Surówka z czerwonej kapusty kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Surówka z czerwonej kapusty prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje