Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Syrop z malin

Czas 25 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1,5 kg malin
1 kg cukru

Syrop z malin - sposób wykonania:

Opłukane i wysuszone maliny rozgnieść i przepuścić przez gazę (2 razy). Uzyskany sok połączyć z cukrem, wymieszać aż do jego rozpuszczenia. Sokiem napełniamy butelki i pasteryzujemy przez 20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 18-07-10 | Czytano: 8417 razy | komentarzy [0]
Syrop z malin komentarz



Opinie i komentarze na temat Syrop z malin kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Syrop z malin prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje