Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Very nice site!...
| 2015-03-01 19:05 |

ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Szarlotka z budyniem

Czas 30 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Szarlotka z budyniem - składniki:

Ciasto:
- 1/2 kg mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 250 gram margaryny
- szklanka cukru
- 2 jajka
- cukier puder do dekoracji

Masa I:
- półtora kg jabłek

Masa II:
- 2 waniliowe budynie
- 3 szklanki mleka

Szarlotka z budyniem - sposób wykonania:

Szarlotka z budyniemSzarlotka z budyniem to pyszne ciasto sprawdzone przez moją mamę. Zagniatamy mąkę, proszek do pieczenia, margarynę, cukier oraz jajka. Ciasto zostawiamy na 15 minut i dzielimy na 2 części.
Jedną część rozkładamy na wysmarowaną tłuszczem prostokątnej formie, a na niej układamy obrane i pokrojone w ósemki jabłka.

Ugotowany i gorący budyń wylewamy na jabłka. Rozwałkowujemy drugą część ciasta i przykrywamy budyń.

Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 45 minut w temperaturze 160-170 st.
Po upieczeniu cisto studzimy i posypujemy cukrem pudrem.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Kamiś | 26-07-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz