Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 30 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Szarlotka z budyniem - składniki:

Ciasto:
- 1/2 kg mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 250 gram margaryny
- szklanka cukru
- 2 jajka
- cukier puder do dekoracji

Masa I:
- półtora kg jabłek

Masa II:
- 2 waniliowe budynie
- 3 szklanki mleka

Szarlotka z budyniem - sposób wykonania:

Szarlotka z budyniem to pyszne ciasto sprawdzone przez moją mamę. Zagniatamy mąkę, proszek do pieczenia, margarynę, cukier oraz jajka. Ciasto zostawiamy na 15 minut i dzielimy na 2 części.
Jedną część rozkładamy na wysmarowaną tłuszczem prostokątnej formie, a na niej układamy obrane i pokrojone w ósemki jabłka.

Ugotowany i gorący budyń wylewamy na jabłka. Rozwałkowujemy drugą część ciasta i przykrywamy budyń.

Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 45 minut w temperaturze 160-170 st.
Po upieczeniu cisto studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz