Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wołowina

Szaszłyki wołowe a la kebab

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1/2 kg mięsa wołowego
jajko
bułka kajzerka lub 2 łyżki
bułki tartej
pół szklanki bulionu z kostki
2 plastry boczku (może być wędzony)
1 cebula
czerwona papryka
zielona papryka
przyprawy : do mięsa mielonego, sól, pieprz

Szaszłyki wołowe a la kebab - sposób wykonania:

Przepis na troszkę inne szaszłyki z mięsa wołowego. Można zrobić je również na grillu :-).
Bułkę namaczamy w bulionie, cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju mięso mielimy. Do mięsa dodajemy bułkę, jajko, cebulę, sól, pieprz, wszystko mieszamy.
Z masy mięsnej formujemy niewielkie kotleciki. Paprykę umyć, pokroić w kawałki - kształt prostokąta lub kwadratu, boczek również kroimy w kawałki. Na patyk do szaszłyków nabijamy na przemian kulkę z mięsa, boczek i paprykę. Szaszłyki można posypać chili.
Szaszłyki opiekamy w piekarniku lub smażymy na patelni (pod przykryciem) przez około 20 minut. Możemy podawać z sosem czosnkowym, pieczywem lub frytkami.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 18-07-10| Czytano: 19044 razy |komentarz [0]
Szaszłyki wołowe a la kebab komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz